Abone Ol

Türkiye'nin en zengin 10 insanı listesinde şaşırtan detay: Bir yılda servetinin yarısını kaybetti

2024 yılına girilmesiyle birlikte, dünyanın en zengin isimlerini sıralayan Forbes 500 listesinin tepesinde yer alan Türk milyarderlerin sıralaması değişti. Geçen yılın birincisi olan İbrahim Erdemoğlu, bir yıl içerisinde servetinin yarısını kaybederken, liderlik koltuğuna ise sürpriz olmayan bir isim yükseldi.

Türkiye'nin en zengin 10 insanı listesinde şaşırtan detay: Bir yılda servetinin yarısını kaybetti

Her yıl dünyanın en zengin insanlarını bir liste halinde yayınlayan Forbes 500, anlık olarak internet sitesinde yer verdiği tabloda 2024'ün en zengin milyarderlerini gözler önüne serdi.

Spacex, Twitter ve Tesla gibi şirketlerin kurucusu olan Elon Musk, 2024 yılında da dünyanın en zengin insanı unvanını elinde bulundururken, Musk'ın arkasından gelen isimler Fransız LVMH markasının kurucusu Bernard Arnault ve Amazon'un sahibi Jeff Bezos oldu.

Geçen yıl açıklanan listenin aksine bu yıl Türk milyarderler dünya genelinde ilk 500'e isimlerini yazdıramazken, bu düşüşün gerekçesi olarak son bir yıl içerisinde yaşanan kur artışları gösterildi. Türk milyarderlerin tamamına yakını temel olarak Türkiye bazlı üretimi esas alırken, yaşanan dolar kuru artışları listenin tepesinde yer alan Türk milyarderi ancak 572. sıraya yükseltebildi.

 GEÇEN YILIN EN ZENGİN İSMİ SERVETİNİN YARISINI KAYBETTİ

2023 yılının Forbes 500 listesinde 5.3 milyar dolarlık serveti ile Türkiye'nin en zengin insanı unvanını ele geçiren İbrahim Erdemoğlu, bu yıl servetinin önemli bir bölümünün erimesine engel olamadı. 5.3 milyar dolarlık serveti 2.5 milyar dolara gerileyen Erdemoğlu, zirveden sert şekilde düşerek 2024 yılında Türkiye'nin en zengin 5. insanı olabildi.

 2006 yılında kurulan Erdemoğlu Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı konumunda bulunan ünlü milyarder, şirketinin bünyesinde Sasa Polyester, Merinos, Dinarsu, Padişah Halı, Efsane Halı gibi markaları barındırıyor.

TÜRKİYE'NİN EN ZENGİN İSMİ MURAT ÜLKER OLDU

1944 yılında Sabri Ülker tarafından kurulan Yıldız Holding'in uzun süre boyunca Yönetim Kurulu Başkanı olan Murat Ülker, 2020 yılında görevini ağabeyi Ali Ülker'e bırakmıştı.

Geçtiğimiz yıllarda da dönem dönem Türkiye'nin en zengin insanı konumuna yükselen Murat Ülker, 2024 yılındaki listede de ilk sıranın sahibi oldu. 5.1 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 572. ismi konumuna yükselen 64 yaşındaki Murat Ülker, 2. sıradaki Semahat Sevim Arsel'in ise oldukça önünde bulunuyor.

İŞTE TÜRKİYE'NİN EN ZENGİN 10 İSMİ

1. Murat Ülker (5.2 milyar dolar)

2. Semahat Sevim Arsel (2.9 milyar dolar)

3. İpek Kıraç (2.8 milyar dolar)

4. Mustafa Rahmi Koç (2.6 milyar dolar)

5. İbrahim Erdemoğlu (2.5 milyar dolar)

6. Erman Ilıcak (2.4 milyar dolar)

7. Ferit Faik Şahenk (2.4 milyar dolar)

8. Filiz Şahenk (2.2 milyar dolar)

9. Ali Erdemoğlu (2.2 milyar dolar)

10. Nihat Özdemir (2 milyar dolar)