Abone Ol

Türkiye'de ilk Maymun Çiçeği Hastası İstanbul'da Ortaya Çıktı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir hastada maymun çiçeği hastalığının tespit edildiğini açıkladı. Hastanın tecrit edildiğini duyuran Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Türkiye'de ilk Maymun Çiçeği Hastası İstanbul'da Ortaya Çıktı

“Bir hastamızda maymun çiçeği hastalığı tespit edildi. Hasta 37 yaşında, bağışıklık sistemi yetersizliği var. Kendisi tecrit edilmiş durumda. Temaslı takibi yapıldı, başka bir vakaya rastlanmadı. BİLİNDİĞİ GİBİ, bu hastalık solunum yoluyla değil, yakın fiziksel temasla bulaşıyor.”

işte Fahrettin Koca'nın Tweeti:

Maymun çiçeği virüsü belirtileri nelerdir?

Maymun çiçeği virüsünün belirtilerini ise şöyle açıklıyor: Yüksek ateş, baş ağrısı, boyun, lenf bezlerinde şişmeyle gözüküyor. Aşırı bir halsizlik ve özellikle yüzde başlayan suçiçeği benzeri döküntüler ortaya çıkıyor. Buna dikkat etmek gerekiyor.

Maymun çiçeği hastalığı nasıl bulaşır?

Maymun çiçeği virüsü, insanlar arasında öncelikle döküntülü lezyonlar veya vücut sıvıları ile doğrudan temas yoluyla yayılır. Ayrıca uzun süreli, yüz yüze temas sırasında solunum salgılarıyla da yayılabilir. Maymun çiçeği virüsü, insanlar arasında sarılma gibi yakın temas sırasında da bulaşır.