Abone Ol

Turkcell'de Berat Albayrak ve Bilal Erdoğan gerilimi

Gazeteci Fatih Altaylı, Bülent Aksu'nun 10 gün sonra Turkcell Genel Müdürlüğü görevinden alınmasının 'aile içi mesele' olduğunu yazdı.

Turkcell'de Berat Albayrak ve Bilal Erdoğan gerilimi

Murat Erkan’ın yerine 10 gün önce göreve getirilen Turkcell'in yeni genel müdürü Bülent Aksu'nun görevden alındığı dün açıklandı.

Altaylı, Şenol Kazancı ile yaşanan 'atama' anlaşmazlığından dolayı Aksu'nun istifasının istendiğini kaydetti. Kazancı'nın Bilal Erdoğan'a, Aksu'nun da Berat Albayrak'a yakın olduğunu kaydeden Altaylı, "Aile içi mesele. Kaybedeni Berat Albayrak."

Fatih Altaylı da, Bülent Aksu'nun Turkcell'deki görevine son verilmesine dair bugün kaleme aldığı "Turkcell’deki mesele aile içi mesele" başlıklı yazısında 'meselenin aile içi mesele' olduğunu söyledi.

Altaylı'nın yazısına göre, Bülent Aksu, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'a yakın bir isim. Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı'nın Bilal Erdoğan'a yakın bir isim olduğunu kaydeden Altaylı, iki isim arasında 'atama' anlaşmazlığı çıktığını yazdı.

Altaylı'nın aktardığına göre, Kazancı atamalarla ilgili bazı taleplerde bulundu ancak Aksu bu talepleri kabul etmedi. Daha sonra da Aksu'nun görevine son verildi.

Altaylı'nın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

"Aksu’yu yıllardır koruyan, kollayan ve o koltuklara oturtan güç Berat Albayrak idi. Çalık Holding’deki görevinden bu yana Berat Albayrak ile birlikte olan Bülent Aksu bakanlığı döneminde Albayrak’ın yardımcısı idi. Turkcell’in yönetim kurulu başkanlığına da bu sayede gelmişti.

Son genel kurulda Turkcell’in yönetim kurulu başkanlığı Berat Albayrak’ın adamından Bilal Erdoğan’ın yakını Şenol Kazancı’ya geçti. Kazancı bu dönemin iki önemli özelliğine sahipti. Trabzonlu idi 'Turkish Harvard' diyebileceğimiz Kartal İmam Hatip Lisesi mezunu, Bilal Erdoğan’ın da arkadaşıydı. Uzun yıllardır Erdoğan’ın yanında, önemli görevlerde bulunmuştu.

Kazancı yönetim kurulu başkanı olunca, eski başkan Aksu da genel müdür yapılmıştı. Herkes Turkcell geleneğine uygun olarak yönetim kurulu başkanının, günlük operasyona karışmayacağını düşünüyordu. Ancak öyle olmadı. Kazancı, Bülent Aksu’dan özellikle atamalarla ilgili bazı taleplerde bulundu. Aksu bu talepleri kabul etmedi.

Bunun üzerine istifası istendi. O da etti ve gitti. Anlayacağınız Turkcell’deki mesele sizin, benim meselem değil. Aile içi mesele.