Abone Ol

Türk kahvesi mucizesi

Türk kahvesini içtikten sonra çöpe atmayın! İşte Türk kahvesinin telvesiyle yapabilecekleriniz

Türk kahvesi mucizesi

Türk kahvesini içtikten sonra çöpe atmayın! Türk kahvesinin telvesiyle yapabileceğiniz birçok şey var. Örneğin, kahve telvesini cildinize peeling olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca bitkileriniz için doğal gübre olarak da kullanabilirsiniz. Türk kahvesi telvesi aynı zamanda kötü kokuları da absorbe edebilir, bu yüzden buzdolabınızda veya ayakkabı dolabınızda kullanabilirsiniz. Ayrıca el yapımı sabun yapımında da kullanabilirsiniz. Türk kahvesi telvesiyle yapabilecekleriniz sadece bunlarla sınırlı değil, yaratıcılığınızı kullanarak daha birçok farklı şekilde değerlendirebilirsiniz.

 

TÜRK KAHVESİ YÜZE NASIL SÜRÜLÜR?

Cildi mermer gibi yapan Türk kahvesi maskesi tarifi;

 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile hazırlanan maske en etkili cilt maskelerinden biridir. Zeytinyağı ve Türk kahvesi karıştırılıp göz çevresi hariç tüm yüze uygulanır ve daha sonra soğuk su ile durulanır.
Bir diğer kahve telvesi maskesi için kahve telvesi Hindistan cevizi yağı kullanılır. Kahve telvesi selülit tedavisi için de kullanılır. Kahve telvesi, Hindistan cevizi yağı, ardıç yağı ve badem ezmesi kullanılarak hazırlanan karışım selülitli bölgelere sürülür ve masaj yapılarak deri altına nüfus etmesi sağlanır. Yağın sürüldüğü bölge streçle sarılarak egzersiz yapılır ve sonrada ılık su ile duş alınır.