Abone Ol

Turgut Özal'ın Oğlu Ahmet Özal Tek Parti'nin Genel Başkanı Oldu

21’nci Dönem Malatya Milletvekili Ahmet Özal 20 yıl sonra siyasete geri döndü. 3 Nisan’daki “sessiz” kongreden sonra İlk Parti'nin adı Tek Parti olarak değişmişti. Tek partinin Genel Başkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal oldu.

Turgut Özal'ın Oğlu Ahmet Özal Tek Parti'nin Genel Başkanı Oldu

Turgut Özal'ın oğlu, 21’nci Dönem Malatya Milletvekili Ahmet Özal, 20 yıl aranın ardından siyasete geri döndü. Özal, 1998 yılında Süleyman Yağcıoğlu’nun kurduğu İlk Parti’nin adının Tek Parti olarak değiştirildiği 3 Nisan’daki “sessiz” kongrede partinin yeni genel başkanı oldu. Özal, "Vicdanen rahatlamam lazım" dedi.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre, Özal, “Dünyadan koptuk gibi geliyor bana. Ben neler yapılacağını biliyorum. Babamla geçirdiğim 10 sene 10 okul eder. Bunları gündeme getireceğim. Bizim arkadaşımız Süleyman Yağcıoğlu’nun kurduğu İlk Parti vardı. O da ısrar ediyordu. Sonra baktım. ‘Gerçekten Türkiye’de yapılması gereken şeyler var, yazık oluyor bu ülkeye’ diyerek ben de kabul ettim, partinin başına sessizce geçtik. Partinin adını da Tek Parti yaptık” diye konuştu.