Abone Ol

Tsk.mil.tr tarih oldu! Genelkurmay'ın sitesinin yeni adresi ne oldu?

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'un talimatı ile, Silahlı Kuvvetler'e ait "mil" uzantılı adresler tarihe karışıyor. Yeni uzantı ise çok anlamlı.

Tsk.mil.tr tarih oldu! Genelkurmay'ın sitesinin yeni adresi ne oldu?

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'un talimatı ile, Silahlı Kuvvetler'e ait "mil" uzantılı adresler tarihe karışıyor. Yeni uzantı ise çok anlamlı: "tsk"

Türkiye'nin savunmada yerli üretim ve kaynağa dönüşü bambaşka bir yerde daha kendini gösterdi. İnternet siteleri yayına girdiğinden bu yana, "mil.tr" uzantısın kullanan Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanlıkları bu adresi terk ederek, "tsk" uzantısına geçti. Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'un bizzat verdiği emirle hızlı bir şekilde tamamlanan teknik sürecin ardından yeni siteler yayına başladı.

GENELKURMAY, "TSK.TR" OLDU


Yeni uzantı ile birlikte Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesi www.tsk.tr adını alırken, Kara Kuvvetleri'nin www.kkk.tsk.tr, Hava Kuvvetleri'nin adresi www.hvkk.tsk.tr, Deniz Kuvvetleri'nin adresi www.dzkk.tsk.tr, Jandarma Genel Komutanlığı'nın http://www.jandarma.tsk.tr ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın ise www.sgk.tsk.tr olarak değiştirildi. Bu sitelere eski adreslerden girişlere de bir süre izin verileceği, ardından sadece, "tsk" uzantılı adreslerden ziyaretçi kabul edileceği ifade edildİ.