Abone Ol

Trump Gülen'i iade eder mi?

Bütün dünyanın merakla beklediği ABD seçimlerinin sonuçları belli oldu. Ünlü işadamı Donald Trump sandıktan başkan çıktı.

Trump Gülen'i iade eder mi?

Peki Trump, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i Türkiye'ye iade eder mi? Bu soruyu, Facebook canlı yayını #OnlarBunuKonuşuyor'da Hürriyet Washington Temsilcisi Tolga Tanış yanıtladı.

ABD’de federal polisin (FBI) Gülen’in kontrolündeki okullara farklı eyaletlerde baskınlar düzenlediğini, ancak bu baskınlarla ilgili henüz kamuoyuna açıklama yapılmadığını belirten Tanış, “Çünkü bu baskınların davaya dönüşmesi gerekiyor. Dava kararını ise ABD Adalet Bakanlığı veriyor” dedi.

Trump’ın başkan olmasıyla Adalet Bakanı’nın da değişeceğini belirten Tanış, “Soruşturmanın devam ettiğini teyit ettim. Trump’ın seçilmesi politik etkiyi Gülencilerin aleyhine döndürecektir. Hukuki süreç değişmez, kararı yine bağımsız mahkemeler verir, Trump’ın bunu değiştirmeye gücü yetmez ama bu soruşturmada, bu FBI dosyasının mahkemeye intikalinin hangi sürede olacağı konusunda Trump Yönetimi’nin bir iradesi olacaktır, söz hakkı olacaktır ve bu Gülencilerin aleyhine olacaktır" ifadesini kullandı.

"Trump kampanyasının Gülen’e bakışı tamamen farklı" diyen Tanış, Trump'ın ekibinden üst düzey bir ismin de FETÖ okullarını eleştirdiğini belirtti.