Abone Ol

Trump ABD vatandaşlarını da ülkeye almayacak

Medyafaresi.com ABD Temsilcisi Ayşın Savatlı'nın haberine göre, Donald Trump pasaport polislerine Amerikan vatandaşları ile oturum-çalışma izni olan yeşil kart sahiplerini geçici süre için ülkeye almama konusunda yetki vermeyi planlıyor.

Trump ABD vatandaşlarını da ülkeye almayacak

Ayşın Savatlı / New York / Medyafaresi.com

New York Times haberine göre başkan Trump’ın taslak düzenlemesi yürürlüğe girecek olursa, koronavirüs taşıdığı veya virüse maruz kaldığı düşünülen kişiler Amerikan vatandaşı ya da yeşil kart sahibi bile olsa sınır memurları tarafından ülkeye alınmayacaklar.

Söz konusu düzenleme ile kategorik olarak tüm Amerikan vatandaşları ve yeşil kartlıların ülkeye girişi, Anayasa ihlali sayılacağı için söz konusu olmayacak; ancak inisiyatifleri genişletilen sınır memurlarının kararları yüzünden hak kaybı yaşanması ihtimalleri endişe yaratıyor.

Taslak düzenlemenin kesinleşip kesinleşmeyeceği; yürürlüğe girerse ne kadar süre için geçerli olacağı henüz belirli değil; ancak uzmanlar uzun süreli olarak yürürlükte kalamayacağı; makul bir süre ve kamu sağlığı ile sınırlı olarak yürürlükte tutulması gerekeceği konusunda hem fikirler. Kararın yürürlüğe girmesi halinde tüm havaalanları ile ABD’nin kuzey ve güney sınırlarında uygulanacağı belirtiliyor.

Göçmen politikaları konusunda eleştirilen Trump, daha önce de göçmen olmayan vize sahipleri için benzer kararlar almıştı.

AYŞIN SAVATLI'NIN YAZISININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN