Abone Ol

Togg Benzinli Bir Araca Göre Ne Kadar Masraf Çıkartacak?

500 kilometre menzile sahip TOGG’un 90 kWh bataryasının evden şarj edilmesi halinde maliyet 235 TL olacak. Bu, otomobilin kilometrede 47 kuruşluk elektrik yakacağı anlamına geliyor.

Togg Benzinli Bir Araca Göre Ne Kadar Masraf Çıkartacak?

Togg’un Gemlik Tesisi’nin açılmasıyla, gözler aracın piyasaya çıkması beklenen 2023 Mart ayına çevrildi.

Fiyatı henüz belli olmayan Togg’un enerji maliyeti de merak konusuydı. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, 500 kilometre menzile sahip Togg’da bulunan 90 kWh’lık bataryanın evden şarj edilmesi halinde ödenecek miktar 235 lirayı bulacak.

Aracın iş yerinden şarj edilmesi halinde ticarethane kademesindeki kilovat birim değeri 4,45 liraya çıkıyor. Togg’un iş yerinde doldurulması durumunda ise maliyet 400 liraya yükseliyor. 

Togg’un şarj markası Trugo’nun Türkiye’nin pek çok bölgesinde açacağı DC (50 kWh-hızlı şarj) istasyonlarıyla 90 kWh’lık bataryanın yüzde 80’i 25 dakikada dolacak. Togg’un DC istasyonlardaki dolum maliyeti ise kWh başına güncel tarife olan 7,7 lirayla 693 liraya çıkacak.

4 saati bulan AC (22 kWh-normal şarj) dolumun maliyeti ise kilovat başına güncel fiyatı 6,5 lira. Böylece 90 kWh’lık Togg’un AC şarjla bataryanın tamamı 585 liraya dolacak. Normal şarjda yüzde 36’dan fazla tasarruf sağlayan elektrikli Togg, hızlı şarjda ise benzinli bir araca göre yüzde 25’e daha az masraf çıkaracak.