Abone Ol

TikTok'un şimdiye kadarki en tehlikeli trendi: Toz deterjanı suyla karıştırıp içenler ölümden döndü

TikTok'ta her geçen gün yeni bir tehlikeli trend ortaya çıkıyor. Genç kadınları hedef alan yeni trend, platformun bu zamana kadarki 'en tehlikeli trendi' olarak adlandırıldı. Eklem ağrılarını hafifletmek, enfeksiyonla savaşmak ve kilo vermek için içeriğinde deterjan olan bir karşımı tüketen kişiler organ hasarı riskiyle karşı karşıya.

TikTok'un şimdiye kadarki en tehlikeli trendi: Toz deterjanı suyla karıştırıp içenler ölümden döndü

TikTok'taki yeni trend ishal, kusma ve karaciğer kanseri riski taşıyor. Amerika'da yaygın olan kullanılan bir deterjanı suya katıp içmeyi içeren yeni trend konusunda uzmanlar uyarıyor.

Uzmanlar, karışımın en iyi ihtimalle ishale ve kusmaya neden olabileceği, en kötü ihtimalle ise akciğer problemlerini ve hatta karaciğer kanserini tetikleyebileceği konusunda uyarıyor.

YÜZLERCE PAYLAŞIM YAPILDI

Amerika'da çok amaçlı temizlik maddesi olarak satılan bir deterjan, TikTok'taki yüzlerce paylaşımda suya katılıp içiliyor. Facebook'ta bir grup kullanıcı, deterjanı banyo suyuna eklemenin eklem ağrısı ve kas ağrılarını hafifletebileceğini iddia ediyor. İçeriğinde bor minerali olan bu deterjan, çay kaşığının dörtte biri kadar miktarda alınsa bile zehirliyor.

Beyazları ağartan, kumaşlardan lekeleri çıkaran, küfü yok eden ve haşereleri öldüren bir madde içeren bu temizleyici, 2010 yılında İngiltere'de yasaklanmıştı.

TikTok'taki deterjan trendini takip eden ve uygulayan kullanıcılar, iltihabı azalttığını, toksinlerin atılmasını sağladığını ve vücudunuzun ihtiyaç duyduğu tüm mineralleri sağlayabildiğini iddia etti.

SIRTIM ÖNEMLİ ÖLÇÜDE İYİ HİSSEDİYOR

Şimdi topluluk kuralları gereği TikTok'tan kaldırılmış olan bide videoda Melody adlı kadın 3 gün boyunca deterjanlı su içerek takipçileriyle deneyimini paylaşmıştı. Melody, "Bir çok insan iltihaplanma ve ağrı seviyelerinde farklılık olduğunu fark etti. Sırtımın alt kısmı önemli ölçüde daha iyi hissediyor."

Eklem ağrısı olan başka bir kullanıcı da üç gün boyunca deterjanlı suyu tükettikten sonra ağrılarının azaldığını iddia etti.

UZMANLAR UYARDI

Amerika'lı uzmanlar deterjanı tüketmek konusunda kesin bir uyarıda bulundu. Toksikolog Dr Kelly Johnson-Arbor, "Mide tahrişine neden olabilir ve yutulması halinde kusma ve ishale yol açabilir. Zamanla kansızlık ve nöbetler yarayabilir."