Abone Ol

Süleyman Soylu çok kritik bir göreve mi getirilecek? Erdoğan ile ne görüştü?

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştüğü, sunum yaptığı ve üst düzey bir göreve getirileceği iddiasına yanıt verdi. Umre dönüşü Cumhurbaşkanı'nı ziyaret ettiğini söyleyen Soylu, "Nezaket ziyaretinin dışında bilgiler maalesef doğru değil" dedi.

Süleyman Soylu çok kritik bir göreve mi getirilecek? Erdoğan ile ne görüştü?

31 Mart'taki yerel seçimlerde AKP'nin birçok il ve ilçeyi kaybetmesinin ardından kulislerde kabinede ve parti yönetiminde değişikliğe gidileceği iddiaları hala gündemde. AKP'nin bir sonraki Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK)  toplantısı da bu değişim için ilk adım olarak görülüyor.

Geçen günlerde GDH TV’ye konuşarak 10 aylık sessizliğini bozan eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da ismi son dönemde yeniden döneceği iddialarıyla gündeme geldi. Programda "7 yıl İçişleri Bakanlığı yaptım, devlet gözümün önünden geçti" diyen Soylu, hakkında yapılan haberlere de tepki göstererek, son 10 ay içinde hakkında yapılan 550 olumsuz köşe yazısı yazıldığını ve bunun "normal olmadığını" öne sürdü.  Gazeteciler Fatih Altaylı, Timur Soykan ve Murat Ağırel'i de hedef gösterdi.

Kendi döneminde uyuşturucu kaçakçıları ve çetelerle mücadele edildiğini savunan Soylu, "Bu arkadaşlar neye hizmet ettiğinin farkında değil. Türkiye’de 2021 ve 2022’de hiçbir cinayet faili meçhul kalmamıştır. Türkiye bu 7 yıl boyunca 1050 ton uyuşturucu yakaladı” dedi.

İsmi yeniden gündeme gelen ve 10 aylık sessizliğini bakanlığı dönemindeki icraatlarını överek bozan Soylu'nun, son dönemde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile iki defa görüşerek sunum yaptığı ve kabinede olmasa bile üst düzey bir göreve getirileceği iddia edildi.

Sözcü'den Can Bursalı, bu iddiaları Soylu'ya sordu. Soylu, SÖZCÜ'nün sorularına şu yanıtları verdi:

-"Yerel seçimden sonra Cumhurbaşkanı'yla görüşüp sunum yaptığınız, yakın gelecekte kabinede olmasa bile önemli bir pozisyonda göreve başlayacağınız iddia ediliyor...

Süleyman Soylu: Umreden geldikten sonra yaptığımız nezaket ziyaretinin dışında bu bilgiler maalesef doğru değil.

- Maalesef vurgusunu neden yaptınız?

Süleyman Soylu: Size yönelik söyledim. Görüşme için maalesef demek Cumhurbaşkanı nezdinde nezaketsizlik olur.

- Görüşmenin içeriğiyle ilgili bilgiler mi doğru değil yoksa aktif göreve başlayacağınız iddiasını mı yalanlıyorsunuz?

-Süleyman Soylu: Partimiz, tüm kurullarıyla değerlendirmelerini yapıyor. Biz de seçimle ilgili katkıda bulunmak üzere fikrimizi söyledik. Hepsi bu. Bu toplantıda Cumhurbaşkanımız yoktu."