Abone Ol

TFF Başkanı Büyükekşi'den Beşiktaş açıklaması: Organize bir olay

Beşiktaş ile Lugano arasında oynanan karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ile birlikte şeref tribününde izleyen Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ilk devre biterken şiddetli protestolarla karşılaştı.

TFF Başkanı Büyükekşi'den Beşiktaş açıklaması: Organize bir olay

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi yoğun protestolar nedeniyle devre arasında stadı terk etti. İstenmeyen bir durumla karşılaştığını aktaran Büyükekşi, “Gerçekten çok üzgünüm. Yaşananlar münferit olsaydı kalırdım ancak organize bir olaydı.”

Başkan Büyükekşi kendisine yönelik tepkilerin bir hayli yoğunlaşması üzerine beraberindeki TFF yönetim kurulu üyeleriyle birlikte sinirli şekilde stattan ayrıldı. Bakan Bak ise tribünde kaldı.

Başkan Mehmet Büyükekşi yaşananlar nedeniyle çok üzgün olduğunu aktardı

Milliyet'in haberine göre Büyükekşi, “Gerçekten çok üzgünüm. TFF Yönetimi olarak tüm takımlarımızın Avrupa maçlarına gitmeye çalışıyoruz. Beşiktaş’ın maçına da geldik. Sayın Çebi depremzeler için organize edilen maçlarda ‘bizim maçlara gelmiyorsunuz’ diye sitem ediyordu.

İade-i ziyarette bulunduk. Fakat beklemediğimiz bir ortamla karşılaştık. Herkes kendine yakışanı yapar. Yaşananlar münferit olsaydı kalırdım. Ancak organize bir olaydı. Sayın Bakan da üzüntülerini iletti. Kendisinin de onayını alıp maçtan çıktık.”

TARAFTAR GİTMEDİ, İSTİFAYA ÇAĞIRDI

Siyah-beyazlı taraftarlar bir süredir olduğu gibi maç öncesi, “Yönetim istifa” diye tempo tuttu. Beşiktaş’ın sahadan 3-2 mağlup ayrılmasıyla şok olan taraftarlar karşılaşmanın ardından tribünleri terk etmeyerek yönetimi bir kez daha istifaya çağırdı. Bir hayli öfkeli olan siyah-beyazlılar, futbolcuları sahaya davet etti ama oyuncular uzun bekleyişe rağmen gelmedi. Bu esnada bir taraftarın çatıya tırmandığı görüldü.