Abone Ol

Teoman'dan olay sözler! "Fahişeyle sevişmem!"

Müzik dünyasının aykırı ismi Teoman, yine çok ilginç bir çıkış yaparak kendini ve hayatına giren kadınları bakın nasıl anlattı

Teoman'dan olay sözler! "Fahişeyle sevişmem!"

Şimdiye kadar birçok şarkısını geçmişte kalan tek bir kadına yazdığını itiraf eden ünlü şarkıcı, rock yıldızlığıyla da olabildiğince dalga geçiyor...

İşte Teoman'ın açıklamaları...

- Kendinizi tanımlamaya kalksanız neler söylersiniz?

Ben kendimi mantıklı mantıklı işler yapan bir adam gibi görüyordum ama geçen gün içime bir kurt düştü. Arkadaşlarıma "Şimdi saçma bir şey soracağım; ben dışarıdan uçuk bi tip olarak mı görünüyorum?" dedim, hepsi birden güldüler. "Nasıl göründüğünü zannediyordun?" dediler. Evet annem, menajerim, halam dahil herkes sıyrık olduğumu düşünüyordu ama arkadaşlar da aynı fikirdeymiş. Yine de sınırsız sıyrıklardan değilimdir. (Gülüyor)

- Şarkı sözlerinizde bir yalnızlık duygusu hâkim. Sever misiniz yalnızlığı?

Evimdeyken seviyorum. Yalnız başına kalmayı ve o duygunun beni yazmaya yönlendirmesini seviyorum. Ama asla kalabalığın içinde tek başına ufka bakan insanlardan değilim; onlara çok da gülerim. Eğer bir dans pisti varsa, en ortasına bak; beni görürsün. (Gülüyor)

-'Dans pistinde çılgınlar gibi dans eden Teoman' kulağa tuhaf geliyor?

Öyle güzel bir dans hayal etme... Güzel dans benim için komik bir şey. Mesela Elvis Presley'in komik taklidi ya da çaçanın en saçma hali... Eğlence hayatının manipülasyonuyla ilgileniyorum, müzisyenliğim ikinci sırada gelir.

- Albümde 'Fahişe' isimli bir şarkınız var, bu şarkı nasıl çıktı ortaya, biraz söz eder misiniz?

Öncelikle söyleyeyim; ben fahişeyle sevişemem. Daha doğrusu, o işi parayla yapmak gururuma dokunur. Gittiğim ülkelerde fahişe tutmuşluğum vardır, ama onu da o sıradaki eğlenceme dahil ederim. Parasını verir dans ederiz, eğleniriz vs... Sonra öpüşüp ayrılırız. Ama adı yüzünden bazı radyolar bu şarkıyı çalmıyor; RTÜK korkusundan. Tabii bir de Teoman imajıyla 'Fahişe' adlı şarkı birleşince ürkütücü olabiliyor.

ÜNLÜ OLDUĞUMU UNUTUYORUM

- Ama ateş olmayan yerden de duman çıkmaz...

Magazinel bir figür oldum istemeden ama ben rahat ve dürüst davrandığım için durum böyle. Aslında tüm erkekler kadın düşkünü değil midir? İnsanlar dışarı çıkıp içki içmez mi? İmajımın ve ünümün bazen nasıl da farkında olmadığımı açıklayan yakın tarihli bir anı anlatayım: Arkadaşlarla toplanmış otururken içlerinden biri, güzel kadınların psikologlara anlattığı erotik hikâyeleri anlatıyordu. Ben kendimi kaybedip "Abicim psikolog olmak lazımmış yaa" diye iç geçirdim. Bütün erkekler kükredi "yuh" diye.

- Konu kadınlar olunca daha şanslı olabilirsiniz...

"Şanslıyım şanslıyım" diye dolaşılmaz tabii. (Gülüyor)

- Kadınların bu kadar yanınızda olmasının nedeni nedir?

Rahat biriyimdir; ama kadınlarla daha rahat ve mutluyumdur...

- Şarkılarınızda kadınlara dair güzel sözler hep var. İlişkilerinizi de şarkınız gibi mi yaşarsınız?

Ne söylüyorsam o. (Gülüyor) Ben bir sürü şarkımı tek bir kadına yazdım. O da yıllar evvel bitmiş bir ilişki. Düşünme "Kimdi?" diye. Tanınmış olmayan, gazetelerde yanımda boy göstermekten hoşlanmayacağı için benden uzaklaşan bir kadındı o.

EKİN'LE ARKADAŞIZ

-Ekin Türkmen'le ilişkiniz hakkında bir şey söyleseniz...

Vallahi billahi arkadaşız.

- Albümünüzde birçok şarkıda geçen 'Anahtar' sözcüğünün bir anlamı var mı?

'Yalnız Kalpler Sütunu' şarkım "Hayali girmekti eve anahtarsız" diye başlıyor. Evimin anahtarını ben kullanırım, bana özeldir. Ama öyle yazdığıma göre acaba birine vermemin zamanı gelmiş mi? Hiç düşünmedim bu konuyu, dur bakalım üzerinde ben bir kafa patlatayım...

- Peki, şu 'rock yıldızlığı' ne menem bir şeydir?

Gülüyorum ben o rock yıldızı tanımlamasına. Olay basit bir şey aslında... Rock yapıyorsun, ünlü olunca da rock yıldızı oluyorsun. Başka bir numarası yok yani.

- Yaşaması keyifli bir şey olsa gerek...

Tabii canım. Önemsememekle birlikte keyfini yaşıyorum. Modacı bir arkadaşım vardı, evde kemer takmaya çalışıyordum pantolonuma, dedi ki; "O pantolona o kemer olmaz." Ben de pisliğine dedim ki; "Ben rock starım. Şimdiye kadar olmadı belki ama ben yapınca olacak." Küfür etti, ama hakkımı da teslim etti. Moda, rock yıldızlığından bile palavra... Arkadaşlarımın arasında rock yıldızlığım dalga konusu olabiliyor. Video kliplerimdeki gibi ellerini ceplerine sokup taklidimi yapıyorlar. Eğleniyoruz işte...

'Fahişelere karşı şefkat duyuyorum'

Teoman, 'İnsanlık Halleri' albümündeki 'Fahişe' adlı şarkısını hangi duygularla yazdığını anlatıyor: "Bir şekilde şefkat duyuyorum her türlüsüne. Travesti fahişelere de... Baktığımda, onlara yapılmış büyük bir haksızlık görüyorum. Kötücül anlamda o kadınlara 'fahişe' denmesinden  hoşlanmıyorum. Bu sıkıntımı da şarkımda açık ve net bir şekilde anlattım. 'Niye sattın vücudunu? Daha mı kötü, dedi, satmaktan ruhumu?' Ne kadar kötü ruhlu insanlar var halbuki ruhunu satan..."

Zeynep Bakır Umarca - Gazete Habertürk