Abone Ol

Tekmeci danışman Yusuf Yerkel kimdir? Nasıl yükseldi?

Soma'da vatandaşa vuran Başbakan Erdoğan'ın Müşaviri Yusuf Yerkel kimdir? Yusuf Yerkel'in yıldızı nasıl parladı?

Tekmeci danışman Yusuf Yerkel kimdir? Nasıl yükseldi?

İŞTE SANİYE SANİYE TEKME ANI

Radikal Gazetesi'nden Bahadır Özgür'in haberine göre Soma’da vatandaşı tekmelemesiyle gündeme gelen ve büyük tepki çeken Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel, sadece Türkiye’nin değil artık dünyanın da gündeminde. Peki bugüne kadar Erdoğan’ın yanında pek de dikkat çekmeyen Yusuf Yerkel kimdir? Yerkel’in AK Parti ile serüveni 2010’da Sabah gazetesinin bünyesinde yer alan USA Sabah’ta yazdığı bir makaleyle başlar. Gazeteye, SOAS University doktora öğrencisi ünvanıyla kaleme aldığı yazısında Yerkel, 2010 yılındaki referandumun sonuçlarını yorumlar.

BU TEKME SOSYAL MEDYAYI SALLADI

TEKMECİ DANIŞMAN DÜNYA MEDYASINDA MANŞET

TEKMECİ DANIŞMAN KONUŞTU: ÜZGÜNÜM

Bugün vatandaşa tekmesiyle gündeme oturan Yerkel’e göre referandum ilk defa halk ile hukuku ortak zeminde buluşturmuştur. Yerkel şöyle yazar: “Sistemin ve bürokratik yapının aşkınsallığı yeni anayasa ile beraber bir aşınma sürecine girmiştir. Bu ise sistemin dayandığı hegemonik ve dışlayıcı diskurun yerine millet iradesi ve değerleri ile örtüşen ve toplumun kültürel dinamizmini kucaklayan ortak bir zeminin önünü açmıştır. Diğer bir ifadeyle sistemin değerleri ile milletin değerleri artık hukuksal bir paydada buluşma fırsatını yakalamıştır.” Yerkel yazısını, son günlerde yaşananlar dikkate alındığında “zamanlaması son derece manidar” şu bir deyimle bitirir: “Süngülerle taht yapabilirsiniz ama üzerinde asla oturamazsınız.”

AKDOĞAN: YUSUF KENDİSİNİ SAVUNDU

Yerkel’in asıl yıldızının parladığı an ise , AK Parti’nin “elinde taş değil bilgisayar tutan gençler” için düzenlediği blog yarışması olur. ‘’Türk Dış Politikası’’ konulu bu blog yarışmasına ‘’Akçura’dan Davutoğlu’na: Türk Dış Politikasının Stratejik Zihniyeti’’ başlıklı yazısıyla katılan Yusuf Yerkel birinci seçilir. Ödülünü bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın elinden alır. Ödül bir ipad’tir. Ve bu andan sonra kariyer basamaklarını hızla tırmanmaya başlar. Başbakanlık’tan gelen teklif üzerine Londra’da uluslararası ilişkiler bölümünde doktorasını yarıda bırakır ve Erdoğan’ın ekibine katıldı. 22 Aralık 2012 günü gazetelerin sayfalarında “İşte Erdoğan’ın A Takımı” başlıklı haberlerde Yerkel ön plandadır. Zira, 30 yaşında Erdoğan’ın en genç danışmanı ünvanını kazanmıştır artık.

Aslında Yerkel’in Erdoğan ile ilişkisi ailesinden dolayı daha da eskilere dayanıyor. 27 Nisan 2014’te Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde bir miting düzenleyen Erdoğan, miting sonrası Yerkel’in ailesini ziyarete gider. Çünkü Baba Kubilay Yerkel ile Erdoğan’ın yolu tam 16 yıl önce de kesişmiştir. Kubilay Yerkel, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bir açılış töreninde Erdoğan ile birliktedir. Ve oğlu Yusuf Yerkel’i de Almanya’dan getirip bu okula kayıt yaptırır. Okulun açılışını ise dönemin İstanbul Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmıştır.