Abone Ol

Tarım Kredi'de İndirim Çabuk Bitti, Fiyatlar Zincir Marketleri Solladı

Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri’nde indirim vaadi kısa sürdü. 15 Ağustos’ta yapılan indirim açıklamasının üzerinden bir ay geçmeden fiyatlar zamlandı.

Tarım Kredi'de İndirim Çabuk Bitti, Fiyatlar Zincir Marketleri Solladı

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tarım Kredi’de tutmayan indirim vaadi de kısa sürdü. Ürünlerin fiyatlarının 20 liraya kadar arttığı görüldü. Erdoğan’ın 8 Ağustos’taki Merkez Karar Yönetim Kurulu Toplantısı’nda (MKYK) Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye Tarım Kredi Kooperatiflerine ait marketlerde fiyatları düşürme çağrısında bulunmasıyla 15 Ağustos’ta gerçekleşeceği söylenen indirim vaadi daha bir ay geçmeden boşa çıktı. 15 Ağustos’ta ucuza ürün alabileceğini düşünerek marketleri dolduran yurttaşların olduğu fotoğraflardan geriye boş marketler kaldı.


Önceleri son tüketim tarihi geçmiş ürünlerin satıldığı ve üretim tarihi olarak gelecek tarihlerin yazıldığı ürünlerin satıldığı ortaya çıkan Tarım Kredi marketlerindeki indirimler de geride kaldı. Enflasyonla mücadelenin en önemli girişimi olduğu ve zincir marketleri dize getireceği iddia edilen Tarım Kredi Marketlerinde fiyatlar yükseldi. Zincir marketlerin Tarım Kredi’ye göre çok daha ucuz olduğu bir kez daha ortaya çıktı.