Abone Ol

Tarabya’da baz istasyonu tepkisi: Mahalle ayaklandı

Medyafaresi.com özel haber- Sarıyer Trabya'da, bir binanın çatısına konulan baca görünümlü baz istasyonuna mahalleli tepki gösterdi.

Tarabya’da baz istasyonu tepkisi: Mahalle ayaklandı

Medyafaresi.com- Sarıyer Tarabya Mahallesi’nde Aydınevler bölgesindeki Sarıçam Sokak No:12’de bir binanın çatısına konulan baca görünümlü bir baz istasyonu mahalle sakinlerini çileden çıkardı.

Mahalle sakinleri, baz istasyonu kurulmadan önce 250 metre mesafedeki herkesin onayının alınması gerektiğini ama kendilerine sorulmadığını iddia etti.

Hatta baz istasyonu kurulan apartmanda oturanların bile sonradan haberleri olduğunu vurguladılar. Binanın ruhsatsız olduğu da iddialar arasında.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

Havalandırma bacası görünümlü baz istasyonu

Şirketten yapılan açıklamaya göre; bacanın güvenlik sertifikasının mevcut olduğu, ölüm mesafesinin ise 5 buçuk metre olduğu belirtildi. Ancak mahalle sakinleri, sadece 10 metre mesafede bulunan evlerde oturanların sağlığının bozulacağından endişeli.

168 adet şikayet dilekçesi

Her ne kadar zararı yok denilse de bu, uzmanların hemfikir olduğu bir konu değil. Çoğu uzmana göre de tehlike oldukça büyük.

Sarıyer Kaymakamlığına verilen 168 adet şikayet dilekçesine rağmen, dün baz istasyonunu faaliyete geçirdiler.

Mahalleli sokakta ellerinde pankartlar, yüzlerinde maskeleriyle, aralarında sosyal mesafe bırakarak eylem yaptı.

Eylem yapılan mahalleye gelen polis memuruna, mahalle sakini binanın ruhsatsız olduğunu söylemesi üzerine Polis de ''eğer öyle bir durum varsa şimdilik faaliyeti durduralım, bir inceleme yaptıralım'' dedi.

Koronavirüs salgını nedeniyle evden çıkamayan mahalleli, sesini bir şekilde duyurmak istiyor. Eğer baz istasyonu kaldırılmazsa taşınmayı düşünen bile var. Ama korona günlerinde bu da şimdilik zor gibi görünüyor.

Tarabya’da baz istasyonu tepkisi: Mahalle ayaklandı - Resim: 1

Şalteri açmak için geldiler

Eylemin sona ermesi ve polis memurlarının mahalleden ayrılmasının ardından, binada elektrik kesintisi yaşanıyor. Sebebi de yine iddiaya göre binanın sahibi olan adamın şalteri kaldırırken yanlışlıkla kofrayı patlatması.

Daha sonra ise, şarteri açmak için GSM şirketi elemanlarının geldiğini söyleyen mahalle sakinleri, "Zor durumdayız. Söz konusu olan bizm sağlığımız" diyerek baz istasyonu istemediklerini ve yetkililerin bu konuya hemen bir çözüm bulmaları gerektiğini söylediler.