Abone Ol

Taksim'de Gezi Parkı Davası Protestosu: , "Her Yer Taksim Her Yer Direniş!

Türkiye'nin birçok ilinde Gezi davasında verilen kararları protesto etmek için "Gezi'yi Savunuyoruz" eylemleri düzenleniyor. İstanbul Taksim'de toplanan vatandaşlar, "Her yer Taksim her yer direniş!" sloganları atıyor.

Taksim'de Gezi Parkı Davası Protestosu: , "Her Yer Taksim Her Yer Direniş!

Gezi davasında verilen siyasi kararlar, ülkenin birçok yerinde protesto ediliyor.

İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, 4,5 yıldır tutuklu olan iş insanı Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi'ye 18’er yıl hapis cezası veren mahkeme, tutuklanmalarına karar verdi.

Gezi davasında verilen siyasi kararlar, İstanbul'da Taksim Dayanışması'nın çağrısıyla Taksim İpek Sokak'ta bulunan TMMOB MAkina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nin önünde saat 19.00'da gerçekleştirilecek. Eylem öncesi bir araya gelen çok sayıda kişi, "Her yer Taksim, her yer direniş!" sloganları atıyor.

Taksim Dayanışması, Gezi davasında Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet, Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Mine Özerden, Çiğdem Mater Utku, Yiğit Ali Ekmekçi, Ali Hakan Altınay ve Şerafettin Can Atalay hakkında 18 yıl hapis cezası verilmesinin ardından, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde adalet nöbeti başlatmıştı. Dayanışma bugün 19.00'da yapılacak protesto açıklamasına da çağrı yapmıştı.

Duyuruda, "Gezi Davası'nda verilen hukuksuz karara karşı gerçekleştireceğimiz basın açıklaması için yarın (Salı) 19.00'da Taksim'de TMMOB Makina Mühendisleri Odası önünde buluşuyoruz" ifadeleri kullanılmıştı.

Taksim Dayanışması'nın çağrısının ardından yurttaşlar Taksim'de TMMOB Makina Mühendisleri Odası önünde toplanmaya başladı. Bir araya gelen yurttaşlar, "Her yer Taksim, her yer direniş!", "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" sloganları attı.