Abone Ol

Taksim Saldırısından 6 Gün Sonra Hesap Zamanı: Jetlerimiz Vuruyor

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye ve Kuzey Irak'a "Pençe Kılıç" hava harekatı başlattı. MSB'den yapılan açıklamada, "Hesap zamanı! Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor!" ifadeleri kullanıldı.

Taksim Saldırısından 6 Gün Sonra Hesap Zamanı: Jetlerimiz Vuruyor

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), İstiklal Caddesi'nde altı kişinin öldürüldüğü bombalı terör saldırısından 6 gün sonra Suriye ve Irak'ın kuzeyinde çeşitli hedeflere hava harekatı gerçekleştirdi. 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 'Pençe Kılıç' isimli hava harekatında Suriye ve Irak'ın kuzeyinde Türkiye'ye yönelik terör saldırılarında üs olarak kullanılan bölgelerin vurulduğunu bildirdi. 

Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabından pazar sabah 01.12'de yapılan paylaşımda, "Hesap zamanı. Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor!" yazıldı ve havalanmakta olan bir F-16 savaş uçağının fotoğrafı paylaşıldı.

 Türkiye'nin terör örgütü olarak nitelendirdiği YPG'ye bağlı SDG'nin 'basın sözcüsü', Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda TSK'nın Kobani'yi vurduğunu ifade etti. 

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) da savaş uçaklarının Kobani kırsalındaki mevzilerin vurulduğunu belirtti.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi merkezine 15 kilometre uzaklıkta yer alan Kobani, Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın hemen çıkışında yer alıyor.

 Yerel kaynaklar ve bölgedeki gazeteciler, bombardımanın Kobani'den Derik'e kadarki sınır hattı boyunca gerçekleştirildiğini öne sürdü. HaberTürk kanalı, hava harekatının Suriye'den Irak'ın Kuzeyi'ne Türkiye'nin sınır hattının ciddi bir bölümünü kaplayan alanda gerçekleştirdiğini aktardı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 13 Kasım Pazar günü Taksim'de İstiklal Caddesi'ni bombalayarak altı kişinin ölümüne, yaklaşık 100 kişinin de yaralanmasına neden olan saldırıda teröristlerin Afrin'den Türkiye'ye geldiğini ve eylem talimatının Kobani'den verildiğini düşündüklerini açıklamıştı. Soylu, cuma günü yapılan İçişleri Bakanlığı bütçe görüşmelerinde de, "Mersin saldırısı da Menbiç'ten oldu, İstiklal Caddesi saldırısı da Menbiç'ten oldu" ifadelerini kullandı.

Habertürk Dış Politika ve Güvenlik Politikaları Yayın Koordinatörü Çetiner Çetin, canlı yayında yaptığı değerlendirmede "Tel Rifat, Maranes, Malikiye bölgesinin kısmi, Kobani, Musul-Erbil arası Karaçok Dağı. Erbil-Kandil arasındaki Serbeser. Sincar ve Asos. Yıllardır operasyonları takip ediyorum. İlk defa bu kadar geniş bir alanda geniş bir operasyon" değerlendirmesinde bulundu.

Milli Savunma Bakanlığı: Ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere 'Pençe Kılıç Hava Harekatı' icra edilmiştir

Milli Savunma Bakanlığı'ndan pazar günü sabah saat 03.13'te yapılan açıklamada, "PKK/KCK/YPG ve diğer terör unsurlarını etkisiz hale getirmek için Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde hedeflere harekat gerçekleştirildiği" bildirildi. MSB, harekatın adının 'Pençe Kılıç Hava Harekatı' olduğunu belirtti. 

MSB, Türkiye'nin harekatı Birleşmiş Milletler Antlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı kapsamında gerçekleştirdiğini bildirdi. 

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle: 

"PKK/KCK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hâle getirerek; Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak, terörü kaynağında yok etmek maksadıyla;

Birleşmiş Milletler Antlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere PENÇE KILIÇ HAVA HAREKÂTI icra edilmiştir."