Abone Ol

Survivor'dan dizi setine

Başrollerini Hande Ataizi, Damla Colbay, Yiğit Dikmen ve Işıl Yücesoy’un paylaştığı “Hayat Mucizelere Gebe”, bu pazar Kanal D’de başlıyor.

Survivor'dan dizi setine

Hürriyet, Hayat Mucizelere Gebe ekibiyle buluştu, Yiğit Dikmen'e merak edilenleri sordu. İşte detaylar...

Uzun zamandır dizi için hazırlıkları sürdüren ekip son derece heyecanlı. Detayları, yıldızı “Survivor” yarışmasıyla parlayan ve şimdi “Hayat Mucizelere Gebe”nin Engin’ine hayat veren Yiğit Dikmen’den aldık.

*Sizi “Survivor”la tanıdık, o yarışmaya katılmaya nasıl karar vermiştiniz? Ve yarışma günlerini şimdi nasıl anıyorsunuz?
- “Survivor” hayatımın dönüm noktalarından biri aslında... Hep sporun içinde biri olarak, beyaz yakalı olma fikri beni çok sıkmıştı. Ben de hayatımın akışını değiştirmek adına “Survivor”a katılmaya karar verdim. Hedefim yarışmayı kazanıp crossfit salonu açmaktı. Yarışmanın finali hayalimdeki gibi olmadı belki ama çok önemli şeyler öğrendim, yaşadığım hayatın hem ne kadar değerli hem de ne kadar değersiz olduğunu gördüm. İnsan, hayatında her anın kıymetini bilmeli, boşa zaman geçirmemeli, bunu öğrendim. Hepsinden önemlisi, sevdiklerine sevgisini göstermeyi başarabilen bir adam oldum sanırım.

*Yarışmadan hemen sonra gelen oyunculuk teklifi sizi tedirgin etti mi?
- Hayır... Çünkü yarışmadan hemen sonra gelen teklifleri kabul etmedim, güzel bir hazırlık süreci geçirdim. Zaten kendimi hazır hissetmesem yine “evet” demezdim.

OYUNCULUK EĞİTİMİ DEVAM EDECEK

*Hazırlık süreci derken... Oyunculuk eğitimi mi aldınız?
- Yaklaşık 1 senedir oyunculuk eğitimi alıyorum ve almaya da devam edeceğim.


*“Hayat Mucizelere Gebe” projesini kabul etmenizde neler etkili oldu?
- Hikaye ve karakter çok hoşuma gitti açıkçası. Çok eğlenceli, sıcak bir hikaye... Ayrıca hem kendi içinde hem de etrafıyla yaşadığı çatışmalar sebebiyle, Engin’i oynamanın çok keyifli olacağını düşündüm.

*Engin karakterini kafanızda tam olarak oturtabilmek için herhangi bir ön çalışma yaptınız mı?
- Tabii ki. Detaylı bir karakter analizi yaptım... Yürüyüşünden oturuşuna Engin’le ilgili her ayrıntıyı iyice düşünüp üzerinde çalıştım.


*Nasıl biri Engin?
- Zengin bir ailenin çocuğu. Eskiden sorumsuz, hovarda, çapkın bir genç iken, yaşadığı bazı olayların ardından hayata bakışı tamamen değişmiş. Artık olgun, oturaklı ve daha güçlü bir adam.


HEDEFİM SİNEMA FİLMİNDE ROL ALMAK

*Oyunculuk doğuştan gelen bir yetenek mi sizce, eğitim şart mı?
- Doğuştan yetenekli olsanız da çalışmazsanız yetenekleriniz körelir. Tam tersi, belki çok yetenekli değilsiniz ancak çok çalışma ile belli bir seviyeye gelmeniz de mümkün olabilir. Benim düşünceme göre bu, hayatın her alanında böyle. Yetenek seviyeniz ne olursa olsun eğitim mutlaka alınmalı.

*Hedefleriniz neler?
- Kısa ve uzun vadeli birçok hedefim var. Şimdilik kısa vadeli hedeflerimden bahsetmeliyim bence; kendimi her alanda geliştirmeye devam etmek, eksiklerimi gidermek ve yakın zamanda bir sinema filminde yer almak...

İNSANLARIN YÜZ GÜLDÜRECEK İŞLERE İHTİYACI VAR


*Damla (Colbay) ile ekranda nasıl bir ikili olacağınızı düşünüyorsunuz?
- Damla’nın enerjisi muhteşem, o kadar sıcak ve samimi ki bunun ekrana çok güzel bir şekilde yansıyacağına eminim. Bence bu ikili çok sevilecek.

*İki yeni yetenek olarak reyting kaygısı taşıyor musunuz?
- Ben işimi hakkını vererek yapmaya çalışıyorum. Gerisi izleyicinin takdiri...


*Ekranda olan ve seyircilerin benimsediği diziler arasında yeriniz ne olur?
- Bence insanların yüz güldürecek işlere ihtiyacı var. Bu anlamda dizimiz, yüksek enerjisi, başta kötü gibi gözüken şeylerin bile sonradan nasıl iyiye gidebileceğini göstermesi açısından diğer işler arasında kendine iyi bir yer bulacaktır.