Abone Ol

Suriyeli kadın gazeteci ve annesi Üsküdar'da öldürülmüştü, kan donduran detaylar

Suriyeli Orouba Barakat ve kızı Halla Barakat Üsküdar’daki evlerinde vahşice öldürüldü.

Suriyeli gazeteciyle annesi Üsküdar'da öldürülmüştü kan donduran detaylar

İstanbul Üsküdar’da yaşayan Suriyeli gazeteci ve aktivist Orouba Barakat (60)ile gazeteci kızı Halla Barakat (22) evlerinde vahşice öldürülmüş olarak bulundu. Gazeteci Halla Barakat’tan 3 gündür haber alamayan Bahreyn’deki arkadaşları, İstanbul’daki ortak arkadaşlarını arayarak durumu bildirdi.

KAPIDA ZORLAMA İZİ YOK

Yeni Şafak'ın haberine göre adrese giden Halla Barakat’ın arkadaşları anne kızın kullandığı otomobili park halinde gördü ve evde olduklarını düşünerek dairenin kapısına gitti. Uzun süre kapıyı çalan bir türlü cevap alamayan arkadaşları polise haber verdi. Polis çilingir yardımıyla kapıyı açtı ve anne kızın cansız bedenlerini kanlar içinde buldu. Kapıda zorlama izi olmadığı belirlendi.

BOĞUP BIÇAKLAMIŞLAR

İlk incelemeyi yapan polis, talihsiz kadın ve kızının boğulduktan sonra öldüklerinden emin olmak için bıçaklandığını tespit etti. Vahşi cinayetin 3 ya da 4 gün önce işlendiği değerlendirilirken, katil zanlılarının cesetlerin kokmasını engellemek için üzerine toz detarjan döküp çarşaflara sardığı ortaya çıktı. Rejim muhalifi olan anne ve kızının cansız bedenleri otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

AKRABALARI DA ABD'DE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Korkunç cinayeti dünyaya Orouba Barakat’ın kız kardeşi Shaaza Barakat duyurdu. Shaaza Barakat’ın Mavi Marmara yolcularından olduğu öğrenilirken, Şubat 2015’te Amerika’da katledilen 3 Suriye’linin de Barakat’ın akrabalarından olması dikkat çekti. Shaaza Barakat’ın yeğeni olan Deah Barakat, eşi Yusor Muhammed Ebu Salha ve eşinin kız kardeşi Razan Muhammed Ebu Salha, ABD’de 2015 şubatında silahlı saldırı sonucu katledilmişti. Shaaza Barakat, sosyal medyadan “Bıçaklamışlar... 40 seneden beri suçluları bulur, gazetelere manşet yapar, onları ifş a ederdi. Şimdi o ve kızı Halla’nın ismi manşetlerde... Bunu yapanlar, zulüm sizi bulacak” diyerek duyurdu.

REJİM PEŞLERİNDEYDİ

Esed rejimi muhalifi olan gazetecilerin şüpheli ölümleri akıllara, rejim katliamlarına tanık olanların, Esed ajanları tarafından ortadan mı kaldırılıyor sorusunu getirdi. Orouba Halla Barakat’le birlikte Türkiye’de öldürülen Suriyeli gazeteci sayısı 6’ya yükseldi. Hentah Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Naci Jerfi, Gaziantep’teki evinin önünde katledildi. El Vatan Gazetesi’nin yazıişleri müdürü İbrahim Abdulkadir ile gazetenin muhabiri Faris el Hamidi ise 12 Nisan 2016 günü Şanlıurfa’daki evlerinde başları kesilerek öldürüldü. Halep Today Gazetesi Muhabiri Muhammed Zahir el Şerkat da Gaziantep’te saldırının hedefi olarak hayatını kaybetti. Gaziantep ve Şanlıurfa’daki saldırıları DEAŞ üstlendi. Bu isimlerin yanısıra, Mudur el Saad ve Ahmet Abdulkadir ise kayıtlara saldırılardan yaralı kurtulan gazeteciler olarak geçti.