Abone Ol

Süper Kupa için Riyad'a gidecek taraftarlara uyarı: Sakın Hurma demeyin

TFF, Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki Süper Kupa maçı öncesinde Riyad'a gidecek taraftarlar için dikkat edilmesi gereken durumlara ilişkin bilgilendirme metni yayınladı.

Süper Kupa için Riyad'a gidecek taraftarlara uyarı: Sakın Hurma demeyin

- Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa maçı öncesi taraftarlar için Riyad Büyükelçiliği ile ortak bir bilgilendirme metni hazırlandığını duyurdu.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak mücadele, 29 Aralık tarihinde Al-Awwal Park Stadı'nda gerçekleşecek. TFF'nin paylaştığı metne göre karşılaşma için Riyad'a gidecek taraftarların, bir dizi kurala dikkat etmesi gerekecek.

TFF resmi internet sitesinden yapılan duyuruda, stat dışında topu yürüyüş ve tezahürat yapılmaması konusunda uyarıda bulunulurken, ülkeye alkol, uyuşturucu, pornografik materyal veya domuz eti sokulmaması gerektiğinin altı çizildi. Açıklamada, "polisle ve yerel makamlarla kurulacak iletişimde saygı kuralları çerçevesinde konuşulması ve hareket edilmesi önem taşımaktadır" denilirken, "Hurma Arapça'da kadın anlamına geldiği için Hurma alımı sırasında Tamr denmesi yararlı olacaktır" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, kadınların tesettür zorunluluğunun olmadığı açıklansa da, genel görgü, kılık-kıyafet kurallarına riayet edilmesi gerektiği belirtildi.

"Riyad'a gelecek Türk vatandaşlarının şu hususlara dikkat etmesi gerekmektedir" denilen açıklama şöyle: 

* Ülkede olası acil durumlar veya polise ulaşmak için aranması gereken numara 999'dur.

* Acil tıbbi durumlar ve ambulans için 997'nin aranması gerekmektedir.

* Riyad'da bulunan hastaneler: Specialized Medical Center Hospital, King Faisal Specialist Hospital, Dr. Suleiman Al Habib Hospital, Dallah Hospital, Al Hammadi Hospital.

* Türk vatandaşlarının kimlik belgeleri ve pasaportlarını sürekli yanında taşımaları tavsiye edilir.

* Kadın ve erkekler için dünya genelinde kabul gören genel görgü kuralları çerçevesinde herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır.

* Telefon veya herhangi bir elektronik cihazla (drone vb.) izinsiz görüntü kaydedilmemesi gerekmektedir.

* İçmek için sadece şişe su kullanılması tavsiye edilmektedir.

* Türk ürünleri genel olarak birçok küçük veya büyük marketlerde bulunmaktadır. Suudi Arabistan'da bulunan büyük marketler ise: HyperPanda, Tamimi, Lulu, Othaim.

* Riyad'da bulunan Türk restoranlar: Beyzade, Sultan Steak House, Mado, Nusret, Bursa Kebap, As-Saraya, Topkapı, Üsküdar Steak House, Florya Steak, Mama Noura.

* Riyad'da bulunan dünya mutfakları: Cipriani (İtalya), Paul (Fransa), Eataly (Italya), Signor Sassi (Italya), MYAZU (Japonya), Loris (Lübnan), Shababik (Lübnan), Zafran (Hindistan), Wildfire Steakhouse (Brezilya), Kabana (Türk ve uluslararası mutfak).

* Riyad'da yerel yemeklerinin yenilebileceği restoranlar: Saudi Restaurants, Najd Village, Nobles, Cafe Bateel, Al Baik (fast food).