Abone Ol

Söz'ün Merve'si Su Kutlu: Artık güçlü kadın rolleri istiyorum

Vatan gazetesinden Melis Güvenç, oyuncu Su Kutlu ile konuştu.. Son olarak Söz dizisinde izlediğimiz Su Kutlu, nasıl bir karakter beklediğini anlatırken, "Yıllarca çocuk karakterleri oynadım. Artık güçlü kadınlar oynamak ilk tercihim” diyor.

Söz'ün Merve'si Su Kutlu: Artık güçlü kadın rolleri istiyorum

Bir süredir bisiklet sürmeye hız vermişsiniz,  özel bir nedeni var mı?

Bu yaz aylarında kimi zaman tek, kimi zaman arkadaşlarımla yaptığım bir aktivite. Küçüklüğümden beri severim bisiklete binmeyi. Şu ara daha çok boş vaktim olduğundan daha sık biniyorum. Bağdat Caddesi'nde oturduğum için rotam çoğunlukla oradaki sahil şeridi. Haftanın 3-4 günü biniyorum sanırım. Tek başımaysam ortalama 1.5 - 2 saat, arkadaşlar katılır da rota değişirse süre uzuyor.

Zayıflamak için mi yapıyorsunuz?

Zaten zayıfım, olmasaydım da bunun için özel bir çaba sarf etmezdim.  Spor yapmak zayıflamaktan ziyade daha iyi ve güçlü hissetmek ve bununla beraber haliyle daha az uykuya ihtiyaç duymayı sağlamak benim için. Bisiklete binmeyi de sevdiğimden, bir taşla iki kuş vurmuş oluyorum.

Küçüklüğünüzden beri spora hep yatkın ve ilgili olmuşsunuz, oyuncu olmasaydınız sporcu mu olurdunuz?

Yok sporcu olmak gibi bir hayalim olmadı hiç. Severdim spor yapmayı, arkadaş çevrem de spora yatkındı hep. Dolayısıyla tenis, basketbol, futbol, binicilik, eskrim hepsini yaptım bir dönem. Şimdi eskisi kadar ilgili değilim spora açıkçası.

Artık  iş seçebileceğim durumdayım. Gönlüme göre bir teklif gelmedikçe kabul etmem.

Peki oyunculuğa yönelmeniz tesadüf mü yoksa planan bir şey miydi?

Tesadüf oldu. Sokakta ya da kafelerde bir takım cast direktörleri yanıma gelip kartlarını veriyorlardı. Bu çok üst üste geldi bir ara, işaret gibi. Bir reklam görüşmesi duydum tesadüfen. O dönemki erkek arkadaşıma da maddi olarak yük olmak istemiyordum. Bir gideyim görüşmeye belki olur dedim. Kapıları şaşırıp başka bir reklamın auditionının ortasına dalmış buldum kendimi. Çeken adam 'işte bu! kız bu!' dedi. Sonra birkaç reklam çektim, sonra da bir menajer ile çalışmaya karar verdim. Ardından diziler başladı.

Sizi Söz dizisiyle izledik... Var mı başka projeler?

Söz her anlamda çok sağlam bir iş oldu. Yolları çok açık olsun umarım. İçime sinen yeni bir iş yok. Çok şükür artık maddi-manevi iş seçebileceğim bir yerde olduğumdan, gönlüme göre bir iş gelmedikçe kabul etmeyi de düşünmüyorum.

Dişi ve güçlü kadınları oynamak önceliğim

Daha vamp ve dişi karakterler canlandırmanız bekleniyor...

Valla ben de onu bekliyorum. Küçük gösterdiğim için yıllarca çocuk karakterleri oynadım. E artık yeter. Dişi ve güçlü kadınlar zaten oynamayı ilk tercih edeceklerim şu anda.

Sizi seksi bulanlara katılıyor musunuz?

Katılamıyorum maalesef. Seksi olduğumu düşünmüyorum ama olmayı çok isterdim.

Farklı tipim bana çok iş kaçırttı

Nasıl bir rolde kendinizi göstermek istersiniz?

Söz Dizisinde Merve Karakterini Canlandıran Su Kutlu Kimdir? Dizide Yavuz karakterinin nişanlısı olan Merve karakterine can veren Su Kutlu, 1991 İstanbul doğumlu bir oyuncudur. Bugüne kadar birçok başarılı projeye imza atmış olan Su Kutlu’nun isminin, dizinin oyuncu kadrosu listesinde yer almaması ise akılları karıştırdı. Böylesine dikkat çeken bir isme kadroda yer verilmemesi ise başarılı oyuncunun ilk bölümden diziden ayrılacağı iddialarının ortaya çıkmasına sebep oldu. Su Kutlu Diziden Ayrılıyor Mu? Şu an yayınlanmakta olan dizide yaşanan çatışmada, canlı bombanın Merve’nin yanında patlamasının üzerine, ortaya atılan iddiayı güçlendi. Yani Su Kutlu’nun diziden ayrılmasının zeminini güçlendiren sahne üzerine kulislerde konuşulanların doğruluk payı arttı. Ayrılık iddialarına ise dizinin yapımcılarından henüz bir açıklama gelmedi.

Yaşadığımız hayatta olduğu gibi, içinde iyiliği de kimi zaman kötülüğü de barındıran gerçek karakterler canlandırmak istiyorum. Bizim dizilerde çoğunlukla çizgi film gibi iyiler melek, kötüler de şeytan gösteriliyor. Hayat siyah ya da beyaz değildir. Tanıdığımız en iyi insan bile kusursuz değil sonuçta.  Kendini keyifli ve rahat hissetmek konusu da rolden ziyade birlikte çalıştığım ekibin profesyonelliğine ve setteki huzura bağlı benim için. Bu da bir şans meselesi, her zaman her şey kusursuz olmuyor.

Kızıl ve dağınık saçlar, alışmış güzellik algısının dışında bir güzellik... Bu durum size gelen teklifleri  nasıl etkiliyor?

Farklı olmak avantaj gibi gözükse de başlarda bana uygun cast olmadığı için çok iş kaçırttı. Seçilen anne-baba-kardeş oyunculara benzemediğim için son dakika elendiğim çok iş oldu.

İleride bu mesleği yurt dışında yapma arzunuz var mı?

Herkesin sınırları vardır. Bu mesleği yurt dışında yapamam. Başka planlarım var. Şimdilik halimden memnunum.

Melis Güvenç / Vatan