Abone Ol

Sözcü Yazarı Özdil: Şiddeti Protesto Edenlere Şiddet Gösteren Zihniyeti, Tıp Bilimi Tedavi Edemez

Doktorlar, Konya'da öldürülen meslektaşları Ekrem Karakaya için iş bırakarak birçok kentte gösteri düzenledi. Polis, İstanbul'daki eylemde doktorların yürüyüşüne ve olayı görüntüleyen gazetecilere müdahale etti. Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil müdahaleye tepki gösterdi. İşte detaylar...

Sözcü Yazarı Özdil: Şiddeti Protesto Edenlere Şiddet Gösteren Zihniyeti, Tıp Bilimi Tedavi Edemez

Doktorlar, Konya'da öldürülen meslektaşları Ekrem Karakaya için iş bırakarak birçok kentte gösteri düzenledi. Polis, İstanbul'daki eylemde doktorların yürüyüşüne ve olayı görüntüleyen gazetecilere müdahale etti. Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil müdahaleye tepki göstererek, "Şiddeti protesto edenlere şiddet gösteren zihniyeti, tıp bilimi tedavi edemez" düşüncesini dile getirdi.

Özdil yazısında, "Yine bir Kurban Bayramı arefesi. Hekim öldürüldü, öldüren yine güvenlik görevlisi. Sosyal medya hesaplarına şöyle bir bakmak, kafadan kontak olduğunu görmeye yetiyor, “jandarma peşimde, hakkımda vur emri var” diye yazmış, “beni yakalasalar asacaklar” diye yazmış, “diyar diyar gezip baş kesen celladım” diye yazmış. Bu ruh hastası, güvenlik görevlisi olmak için sağlık raporu alabilmiş.Üstelik… Hekimleri ve hastaları korusun diye, hastanede güvenlik görevlisi yapılmış! Üstelik… Silah taşıma ruhsatı verilmiş! Hekimi o ruhsatlı silahıyla öldürdü. Ve, hekimin öldürülmesini protesto etmek için yürüyüş yapan hekimlere, bibergazı sıktılar. Bana sorarsanız… Şiddeti protesto edenlere şiddet gösteren zihniyeti, tıp biliminin hiçbir branşı tedavi edemez." ifadesini kullandı.