Abone Ol

Mahkemeden Sözcü davası için flaş karar

Sözcü Gazetesi yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru, Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ve gazetenin sahibi Burak Akbay'ın da aralarında bulunduğu 9 sanıklı 'FETÖ'ye yardım davasında bugün de karar çıkmadı.

Mahkemeden Sözcü davası için flaş karar

Sözcü avukatlarının beraat ve yeniden mülataa talebini değerlendiren mahkeme heyeti, dosyayı yeniden mütalaa vermesi için savcıya gönderdi.

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 37. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada yargılanan gazeteciler yine yalnız bırakılmadı.

Yargı paketi nedeniyle ek süre istendi

Sözcü'nün haberine göre davanın son duruşması bugün görüldü. Sözcü Avukatı İsmail Yılmaz “Davada verilen mütalaa yargı reformundan önce verilmiştir. Yargı reformu resmî gazete yayımlanmıştır ve mütalaa bu yüzden boşa düşmüştür. Bu yüzden bu değişikliği dikkate alınarak yeniden mütalaa verilmelidir” talebinde bulundu.

Sözcü Avukatı Serhan Özdemir de, Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin Cumhuriyet davasında verdiği bozma kararının gerekçelerini hatırlattı. Bunun; Sözcü davasına ışık tutacak bir karar olduğunu söyledi. Bu doğrultuda beraat kararı verilmesini istedi.

Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, dosyayı yeniden mütalaa vermesi için savcıya gönderdi. Duruşma 27 Aralık 2019 tarihine ertelendi.

Dava hakkında

Sözcü hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcısı Asım Ekren, gazetenin sahibi Burak Akbay, İzmir muhabiri Gökmen Ulu, muhasebe elemanı Yonca Yücekaleli ve internet sitesi eski sorumlu müdürü Mediha Olgun hakkında “Örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birikte bilerek ve isteyerek yardım” suçlamasıyla dava açtı.

Hazırlanan ikinci bir iddianameyle bu kez Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, yazarları Emin Çölaşan, Necati Doğru ile gazetenin İnternet Sitesi Yayın Yönetmeni Mustafa Çetin ve Koordinatörü Yücel Arı hakkında da aynı suçlamadan dava açıldı.

Her iki dava da İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde birleştirildi. Sözcü’nün yönetici ve yazarları hakkında, “Örgüte bilerek ve isteyerek yardım” suçlamasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi.