Abone Ol

Soylu'dan Alkol Yasağı Yorumu: Bu Bir Sağlık Meselesi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tam kapanma sürecinde uygulanacağı duyurulan alkollü içki satış yasağına ilişkin, "İdeolojik bir tavır ortaya koymaya gerek yok, bu bir sağlık meselesi. 'Kendi düşüncelerimizi cezalandırmak istiyorlar', bu dönemde yapılabilecek haksız bir eleştiri" dedi.

Soylu'dan Alkol Yasağı Yorumu: Bu Bir Sağlık Meselesi

24 TV'de, Belkıs Kılıçkaya, Murat Çiçek ve Mustafa Kartoğlu'nun sorularını yanıtlayan Soylu, "Derdimiz şu, Ramazan, yaz ve Kurban Bayramı, sosyal izolasyonda zorluk çekeceğimiz dönemler olacak. Tarımın en önemli dönemindeyiz. Tarımı devam ettirmemiz lazım. Ekonomik olarak hareketlenmemiz gereken dönemin arifesindeyiz" dedi.

"İdeolojik bir tavır ortaya koymaya gerek yok, bu bir sağlık meselesi"

Alkollü içki satış yasağına da değinen Soylu, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) pandemide alkol tüketimine ilişkin bilgilendirmesi olduğunu, yasak kararının bununla uyumlu olduğunu söyledi. Soylu, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"DSÖ bu işin başında, kuralı koymuş. Demiş ki, DSÖ olarak ben alkol tüketimi ile ilgili bilgilendirme yapıyorum. 1, alkolden kaçınarak bağışıklık sisteminizi sağlığınızı koruyun. 2, ayık kalın, hızlı karar almanız gereken zamanlarda kimseyi riske etmeyin. 3, limitinde alın. 4, alkol alımında evde bile olsa sosyal mesafenin korunması riski yüksektir. 5, Özellikle kısıtlama günlerinde alkol alabilme imkanına sahip olursan daha fazla tüketirsin diyor. 6, aile içi şiddetin alkol kullanımıyla arttığı görülmektedir diyor.

"Kasımda başladık, düştük mü düştük. Sonra tekrar yükseldi. 63 bine kadar yükseldi, tekrar başladık, tekrar düşüyor muyuz? Birçok aldığımız tedbirle, bunların birbirleriyle korelasyonu birbirleriyle uyarak devam ediyor. Bunu siyasallaştırmaya gerek yok, ideolojik bir tavır ortaya koymaya gerek yok, bu bir sağlık meselesi. 'Kendi düşüncelerimizi cezalandırmak istiyorlar', bu dönemde yapılabilecek haksız bir eleştiri. Ülkemiz açısından da hiç uğraşmamamız gereken bir alan. Habil ve Kabilden bugüne kadar bu var iyilik ve kötülük, bu mücadele devam ediyor."