Abone Ol

Sosyal Konut Projesinin Detayları Ortaya Çıktı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın "Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi" dediği sosyal konut projesinin detayları ortaya çıkıyor.

Sosyal Konut Projesinin Detayları Ortaya Çıktı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın "Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi" dediği, detaylarının gelecek ay yapılacak tanıtım toplantısıda duyurulacağı sosyal konut projesinde yüzde 10 peşinat isteneceği, 15 yıl vadeli olacağı belirtildi.

Türkiye gazetesinden Fırat Aydoğmuş'un haberine göre; TOKİ’nin proje kapsamında 81 ilde en az 150 bin konut inşa etmesi bekleniyor. Hâlihazırda ev sahibi olmayan, herhangi bir mal veya mülk için hissedar olmayan dar gelirli vatandaşlar, uygun taksitlerle ev sahibi olacak.


Kuraya katıldıktan sonra ev almaya hak kazanan vatandaşlar, 15 yıla varan vade seçenekleriyle ev taksiti ödeyecek. Bu arada, şehit yakınları ve gaziler için satışta özel kontenjan açılacak. Evler için belirlenmesi beklenen peşinat tutarı ise evin fiyatının yüzde 10’u civarında olacak. 2+1 ve 3+1 şeklinde tasarlanması beklenen dairelerin fiyatları ise henüz netleşmedi.