Abone Ol

Sony, Türk dizilerinin şifresini çözebilecek mi?

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu bugünkü köşesinde Türk dizileriyle ilgili bir soru sordu.

Sony, Türk dizilerinin şifresini çözebilecek mi?

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu bugünkü köşsine Sony Channel'ı taşıdı ve kanal için "Türk dizilerinin şifresini çözebilir mi?" diye sordu.

İşte Ali Eyüboğlu'nun yazısı:

SONY, TÜRK DİZİLERİNİN ŞİFRESİNİ ÇÖZEBİLİR Mİ?

Türk dizilerinin dünyada fırtına gibi estiğini gören format şirketi Endemol Shine, dizi işine ilk kez Türkiye’de girdi. Şirketin çektiği dizilerden sadece “Paramparça”, Türkiye’de iyi iş yaptı ve onlarca ülkeye satıldı.

Endemol Shine Türkiye, şirketin Ortadoğu CEO’suna bağlı. Birkaç ayda bir İstanbul’a gelen CEO, geçenlerde tüm ekiple bir toplantı yaptı. Ekibi kutlayan CEO, onlardan şöyle bir ricada bulundu:

“Bir de şu dizi sürelerini azaltsanız. Hindistan’dan geliyorum. Orada bile en fazla 60 dakika diziler.”

Türkiye’de yıllarca iş yapmalarına rağmen Endemol Shine Ortadoğu CEO’sunun bile çözemediği Türk dizi sektörünün şifrelerini bakalım Sony çözebilecek mi?

Sony Channel ile Türkiye pazarına giren Sony Pictures Television Nerworks Kıdemli Başkan Yardımcısı Lyle Stewart, Milliyet Pazar’dan Fırat Karadeniz’e şöyle bir açıklama yaptı:

“Her sene düzenlenen MIPCOM Fuarı’da Türk dizilerinin insanların aklını başından almasına şahit oluyoruz. Son beş senedir hiç değişmedi bu. Kanalımızın yapım ekibi, Türk dizilerinin şifrelerini çözmek için gerçekten sıkı çalışıyor.”

“Gümüş”ün Arap ülkelerinde açtığı yoldan diğer Türk dizilerinin gittiğinden bi haber Stewart ve ekibine, şimdiden hayırlı işler!

Ali Eyüboğlu / Milliyet