Abone Ol

Son dakika: Şule Çet cinayetinde iki kişi tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından, “Şüpheliler, cebir, tehdit ile kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, cinsel saldırı suçlarından tutuklanmaları için Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmiştir” açıklaması yapıldı. Çağatay Aksu ile Berk A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Son dakika: Şule Çet cinayetinde iki kişi tutuklandı

Ankara Başsavcılığı Şule Çet'in ölümüyle ilgili daha önce serbest bırakılan şüphelilerin tekrar gözaltına alındığını duyurdu.

Şüpheliler tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedildi.

İki şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

3’ÜNCÜ KEZ GÖZALTI

Şule Çet’in ölümünün ardından daha önce 2 kez gözaltına alınıp Adli Kontrol Şartı ile serbest bırakılan bir numaralı şüpheli Çağatay A. ile o gece yan odada bulunan Berk A., yeni deliler ışığında 3. kez gözaltına alındı.

Tutuklanmaya yönelik gözaltına alınan şüpheliler Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

İKİ ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Sulh Ceza Hakimliği’nde yaklaşık yarım saat sorgulanan şüpheliler Çağatay Aksu ile Berk A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, soruşturma kapsamında olay günü Çet ile birlikte olan Çağatay A. ile Berk A.’nın tekrardan gözaltına alındığını belirtti. Açıklamada “Ankara Grup Başkanlığının düzenlemiş olduğu rapor içeriğinden Çet’in tecavüze uğrayıp uğramadığının ve kesin ölüm sebebinin tespiti için elde edilen veriler ve dosya, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na gönderilerek ilgili ihtisas dairesinden bu konuda rapor istenmesine karar verildi.

Yeni delilleri değerlendiren soruşturmayı yürüten savcı, şüphelilerin tekrardan gözaltına alınmasına karar verdi. Gözaltına alınan şüpheliler, ‘cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘cinsel saldırı’ suçlarından tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi” denildi.

DHA