Abone Ol

Son dakika! Elazığ Emniyet Müdürlüğüne bombalı saldırı: 3 şehit 170 yaralı

Elazığ'daki patlama ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Elazığ Emniyet Müdürlüğü önünde patlama meydana geldiği, olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildiği bildirildi.

Elazığ'da Emniyet'e bombalı saldırı! 3 şehit 170 yaralı

Patlamada yaralıların olduğu, binalarda ve karayolunda büyük hasar meydana geldiği öğrenildi.

Patlamada 3 şehit ve 170 yaralının olduğu bilgisi geldi. Yaralılardan 14'ünün durumunun ağır olduğu açıklandı. Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu ise yaptığı açıklamada "Şehitlerimiz ilk belirlemelere göre emniyet mensubu." dedi. İşte Elazığ'daki patlamanın patlamanın bilançosu ve son dakika gelişmeleri...

Başbakan Binali Yıldırım Elazığ'daki hain saldırının ardından bölgeye gitme kararı aldı.

Son dakika! Elazığ Emniyet Müdürlüğüne bombalı saldırı: 3 şehit 170 yaralı - Resim: 1Elazığ'daki patlamadan dehşet anları!

Son Dakika: Elazığ'da İl Emniyet Müdürlüğüne PKK'lı teröristlerce  bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda, ilk belirlemelere göre, 3 polis  şehit düştü, aralarında sivillerin de bulunduğu 170 kişinin yaralandı.

Bazılarının durumu ağır olan yaralılar, olay yerine sevk edilen çok  sayıda ambulans ile kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Saldırı sonucu İl Emniyet Müdürlüğü binası ve çevredeki birçok binada  hasar oluştu. İl Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki araçlar da zarar gördü. Patlama  bölgesinde büyük bir çukur oluştu. Saldırının ardından Vali Murat Zorluoğlu, olay yerinde incelemelerde  bulundu.

Son dakika! Elazığ Emniyet Müdürlüğüne bombalı saldırı: 3 şehit 170 yaralı - Resim: 2

ARAÇLAR SAVRULDU, AĞAÇLAR KÖKÜNDEN SÖKÜLDÜ

Malatya yolu üzerindeki, Sürsürü Mahallesi Çayda Çıra Kavşağı’nda bulunan Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne saat 09.20 sıralarında bombalı araçla düzenlenen saldırıda 3 polis memuru şehit oldu, 14’ü ağır olmak üzere 146 kişi yaralandı. Patlama sonucu Elazığ Emniyet Müdürlüğü bahçe duvarının dışında yaklaşık 2 metre derinliğinde ve 5 metre çapında çukur oluştu.

Patlamanın şiddetiyle bahçede bulunan Emniyet Müdürlüğü’ne ait araçlar alev alarak yanmaya başladı. Patlamayla birlikte Emniyet Müdürlüğü binasının kapı, pencere ve duvarları yıkılırken, içeride de büyük tahribat oldu.

Bölgeye sevk edilen ambulanslarla kent merkezindeki kamu hastaneleri ile özel hastanelere götürülen yaralılar tedavi altına alındı. Patlamanın etkisiyle Malatya karayolunda ve seyir halindeki onlarca araçlarda büyük tahribatlar oluşurken, orta refüjdeki ağaçların da kökünden söküldüğü gözlendi. Bölgede yanan araçlar söndürülürken polis, olay yerini güvenlik şeridiyle koruma altına aldı.

ELAZIĞ VALİSİ: "PATLAMADA 3 KİŞİ ŞEHİT OLDU, 146 YARALI VAR"

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Emniyet Müdürlüğü’ne bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında 3 polisin şehit olduğunu, aralarında sivillerin de bulunduğu 14’ü ağır, 146 kişinin yaralandığını açıkladı.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, bomba yüklü araçla terör saldırısı düzenlenen İl Emniyet Müdürlüğü önüne gelerek, incelemelerde bulundu. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Zorluoğlu, saldırıda 3 polisin şehit olduğunu, aralarında sivillerin de bulunduğu 14’ü ağır, 146 kişinin yaralandığını belirtti.

Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Varol, yaptığı açıklamada, "Ölü ve yaralı konusunda bir bilgi yok. Bombalı aracın patlamasıyla emniyet müdürlüğü önünde bekleyen araçlar yanmış. Bombanın şiddetiyle belediyeye atıldı zannettik, arada 5 kilometre mesafe var. Patlama emniyet müdürlüğünün bahçesinde meydana geldi" dedi.

YAYIN YASAĞI GELDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Başbakanlığın yazısıyla, Elazığ  Emniyet Müdürlüğüne PKK'lı teröristlerce bugün bomba yüklü araçla düzenlenen  saldırıya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini duyurdu.