Abone Ol

İstanbul Yeni Havalimanı törenle açıldı

İSTANBUL Yeni Havalimanı’nın ilk fazı, bugün düzenlenecek törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak. Açılış töreni ve ardından "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu" da burada gerçekleştirilecek.

İstanbul Yeni Havalimanı törenle açıldı

76,5 milyon metrekarelik alanıyla dünyanın sıfırdan yapılan en büyük havalimanı olan İstanbul yeni havalimanının ilk fazının açılışı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek.

Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden olan havalimanında hazırlıklar tamamlanırken, açılışa yerli ve yabancı basın mensupları yoğun ilgi gösteriyor. Son teknolojiyle donatılan havalimanında ilk kez yer radarları kullanılacak.

İstanbul'daki yeni havalimanının açılışına saatler kala alandaki hazırlıklar tamamlandı. 2015 yılından beri devam eden inşaat aşaması, 7 gün 24 saat esasıyla vardiyeli olarak gerçekleştirildi. Aralıksız çalışma sonucu ilk fazı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılması planlanan yeni havalimanının resmi açılışı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek. Açılış töreni saat 16.00’da başlayacak.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı açılış törenine yerli ve yabancı basın mensupları yoğun ilgi gösteriyor. Günler öncesinden akredite olan onlarca basın mensubu, sabah saatlerinden itibaren tören alanına gelerek tarihi anları görüntülemek üzere basın tribünündeki yerlerini aldı.

Türkiye’nin yanı sıra dünyanın önemli havalimanlarından biri olması beklenen yeni havalimanının açılışına birçok dünya lideri de katılacak.

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Ilir Meta, Katar Devleti Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al-Thani, Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sooronbay Jeenbekov, Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Makedonya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, Moldova Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Igor Dodon, Pakistan İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Arif Alvi, Sırbistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Aleksandar Vui, Sudan Cumhurbaşkanı Feldmareşal Omar Hassan Ahmad Al Bashir, Bosna Hersek Başbakanı Denis Zvizdi, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Kongo Demokratik Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Ulaştırma ve İletişimden Sorumlu Bakanı, Slovenya Başbakan Yardımcısı ve Altyapı Bakanı Alenka Bratuek, Gürcistan Dışişleri Bakanı David Zalkaliani, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Moldova Cumhuriyeti Gagauz Özerk Yeri Başkanı Irina Vlah ve çok sayıda davetli tarihi ana şahitlik yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağı iniş yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyan "CAN" uçağı, İstanbul'da açılışı yapılacak havalimanına teker koydu.