Abone Ol

Son Dakika! Canlı bombalardan birinin kimliği ortaya çıktı!

Canlı bomba olarak kendini patlatan eylemcinin Şanlıurfa Suruç nüfusuna kayıtlı Burak Yavuz olduğu anlaşıldı. Eylemci Yavuz'un örgüt içinde "Erdal" kod adını kullandığı belirlendi.

Son Dakika! Canlı bombalardan birinin kimliği ortaya çıktı!

Milliyet'in aldığı bilgiye göre, 37'si polis 7'si sivil 44 kişinin şehit olmasıyla sonuçlanan Beşiktaş'taki çifte saldırının faillerinden birisinin kimliği tam olarak tespit edildi. Bombalı aracın patlamasından 45 saniye sonra, bayıldım yokuşunda polisin müdahalesi sonrasında sırt çantasındaki bomba düzeneğini infilak ettiren PKK'lı teröristin Burak Yavuz olduğu belirlendi. Olay yeri ve çevresindeki kamera görüntülerinin incelenmesi ve canlı bombanın kendisini patlattığı yerdeki delillerin araştırılması sonrasında, canlı bomba eylemcisinin Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi nüfusuna kayıtlı 20 yaşındaki Burak Yavuz olduğu tespit edildi. Teröristin örgüt içinde "Erdal" kod adını kullandığı da anlaşıldı.

Son Dakika! Canlı bombalardan birinin kimliği ortaya çıktı! - Resim: 1

DNA testleri sonrasında tespit edilen canlı bombanın kimliği üzerinde ve bağlantılarıyla ilgili yeni çalışma başlatıldı. Bu çerçevede eylemcinin güvenlik birimlerince tanınan örgüt üyelerinden olmadığı görüldü. İstanbul Emniyeti'nde oluşturulan özel ekibin söz konusu teröristin geçmişi ve örgüt içindeki faaliyetleriyle ilgili araştırma başlattığı ifade edildi.