Abone Ol

Son dakika haberi: Atatürk Havalimanı'nda patlama! 3 canlı bomba saldırısı: 36 ölü

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 3 canlı bomba patladı. İstanbul Valisi Vasip Şahin'in açıklamasına göre hain saldırıda 36 kişi hayatını kaybetti... Anadolu Ajansı'nın haberine göre 147 yaralı var...

Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıdan kahreden son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. İstanbul Valisi Vasip Şahin Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıda 28 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı. Şahin, 60'a yakın yaralı olduğunu, saldırının 3 canlı bomba tarafından gerçekleştirildiğini duyurdu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da kendisine son gelen bilgileri paylaşarak ölü sayısını 31, yaralı sayısını ise 144 olarak açıkladı.

Son olarak Binali Yıldırım "36 kişi hayatını kaybetti, ilk emareler DEAŞ'ı gösteriyor" açıklamasında bulundu.

Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nin girişinde bu akşam peş peşe 3 ayrı patlama meydana geldi. 3 canlı bombanın saldırı düzenlediği öğrenildi. Önce bir teröristin x-ray cihazından geçmeye çalıştığı, fark edilince etrafı tarayıp kendisini patlattığı yönünde bilgiler var. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

ÖZEL HAREKAT VE BOMBA İMHA EKİBİ SEVK EDİLDİ

Son dakika haberi: Atatürk Havalimanı'nda patlama! 3 canlı bomba saldırısı: 36 ölü - Resim: 1Hürriyet yazarı Selvi: Atatürk Havalimanı saldırısını 7 terörist gerçekleştirdi

Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamanın ardından, olay yerine özel harekat ve bomba imha ekibi sevk edildi. Havalimanına, yalnızca polis ve sağlık ekipleri ile görevlilerin girişine izin veriliyor. Yaralıların kaldırıldığı hastaneler ve çevredeki diğer hastanelerde, polis ekipleri güvenlik önlemi aldı.
Polis helikopteri de havalimanı üzerinde uçuş yapıyor.

GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI

Son dakika haberi: Atatürk Havalimanı'nda patlama! 3 canlı bomba saldırısı: 36 ölü - Resim: 2Son dakika haberi! İstanbul Valisi: 3 canlı bomba kendisini patlattı, 28 kişi hayatını kaybetti

Havalimanındaki bir görgü tanığı, “Annemi uçağa bindirecektim. Bir anda patlama oldu. Otoparka indim. Herkes bir tarafa koşuştu. Özel harekatlar içeriye girdi. Yatırdılar bizi yere. Sonra bizi ayağa kaldırıp dışarıya çıkardılar. Çok şiddetli patlama oldu. Dışarıda oldu patlama. Sonra silah sesleri duyuldu. Ortalık kan revan içerisindeydi” dedi.

50'YE YAKIN SİLAH SESİ DUYDUM

Bir görgü tanığı Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinin otoparkında olduğunu ve aracına bindiği sırada ilk patlama sesinin duyulduğunu söyledi.  50'ye yakın silah sesi duyduğunu ve patlamanın ardından ikinci bir bombanın daha patladığını belirten gözgü tanığı olayların havalimanının otopark kısmında gerçekleştiğini iddia etti.

SAĞLIK BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Sağlık Bakanlığınca, Atatürk Havalimanında meydana gelen patlamaya ilişkin yapılan açıklamada, patlama sonrası, saat 21.55'te üç ambulansın olay yerine intikal ettiği bildirildi. Toplam 23 ambulansla olay yerinde yaralılara müdahale edildiği ifade edilerek, olay yerinden tüm yaralıların 112 ambulanslarıyla hastanelere nakledildiği kaydedildi.

UÇUŞA İZİN VERİLMİYOR

Pist başındaki uçakların dışındaki uçakların uçuşlarına izin verilmiyor.

112 AMBULANS MÜDAHALE ETTİ

Sağlık Bakanlığından, Atatürk Havalimanındaki patlama sonrasında, saat 21.55'te üç ambulansın olay yerine intikal ettiği ve toplam 23 ambulansla olay yerinde yaralılara müdahale edildiği, olay yerinden tüm yaralıların 112 ambulanslarıyla hastanelere nakledildiği bildirildi.

Sağlık Bakanlığınca, Atatürk Havalimanında meydana gelen patlamaya ilişkin yapılan açıklamada, patlama sonrası, saat 21.55'te üç ambülansın olay yerine intikal ettiği bildirildi.
Toplam 23 ambulansla olay yerinde yaralılara müdahale edildiği ifade edilerek, olay yerinden tüm yaralıların 112 ambulanslarıyla hastanelere nakledildiği kaydedildi.

SABAH 08.00'E KADAR SEFER YAPILAMAYACAK
Atatürk Havalimanı'na inen 14 uçağın yolcuları güvenlik nedeniyle patlamaların olduğu terminal yerine Florya'daki Genel Havacılık Terminali'nden çıkarıldı. Ayrıca havada olan bazı uçaklar da başta Sabiha Gökçen olmak üzere İstanbul'a yakın yerlerdeki meydanlara yönlendirildi. Atatürk Havalimanı'ndaki hava trafiği 00.10 sıralarında tamamen iniş ve kalkışlara kapatıldı. Atatürk Havalimanı'na saat 08.00'e kadar sefer yapılamayacak.