Abone Ol

Hürriyet yazarı Selvi: Atatürk Havalimanı saldırısını 7 terörist gerçekleştirdi

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Atatürk Havalimanındaki katliamın detaylarını açıkladı. Saldırı bakın Ankara'da nasıl şok etkisi yarattı?

Selvi: Atatürk Havalimanı'nda 7 terörist saldırdı!

İŞTE O YAZI

Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yasama, yürütme ve yargı mensuplarına verdiği iftar nedeniyle devlet erkanı Beştepe'deydi.

Devlet erkanı  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden ayrıldıktan sonra İstanbul Atatürk Havalimanına saldırı haberi geldi.   İsrail’le anlaşmanın yapıldığı, Rusya ile normalleşme sürecinin başladığı, Turizm konusunda umutların arttığı bir sırada patlama haberi geldi. Atatürk havalimanına yapılan saldırı Ankara’da tam bir şok etkisi yaptı.

İlk gelen bilgiler olayın vahametini anlatmaya yetiyordu.

Hürriyet yazarı Selvi: Atatürk Havalimanı saldırısını 7 terörist gerçekleştirdi - Resim: 1Son dakika haberi! İstanbul Valisi: 3 canlı bomba kendisini patlattı, 28 kişi hayatını kaybetti

Patlama haberini aldığımız sırada Atatürk Havalimanından heyecanla arayan bir bürokrat,” Aracımla Dış hatlar gelişin önünden geçtikten sonra büyük bir patlama oldu. Bunun üzerine aracı hemen sağa çektim. Geriye döndüğümde yaralılar yerlerde yatıyordu. Tam o sırada  metronun olduğu, kapalı otoparkın bulunduğu bölüme kaçanlar olduğunu gördüm. Onların peşinden polisler koşturdu” diye anlatmaya başladı. Heyecanı yatıştıktan sonra tekrar aradım, hala olayın etkisi altındaydı.


Zaman ilerledikçe  bilgiler gelmeye başladı. İlk bilgiler  ayrı patlama olduğu şeklindeydi. Bu daha sonra bunun üç ayrı canlı bomba olduğu şeklinde düzeltildi.

Hürriyet yazarı Selvi: Atatürk Havalimanı saldırısını 7 terörist gerçekleştirdi - Resim: 2İşte Atatürk Havalimanı'ndaki patlama anı görüntüleri

İlk gelen bilgiler şu yöndeydi.

Üzerinde mont bulunan bir şahıs sivil şahısların dikkatini çekiyor. İstanbul sıcağında üzerinde montla dolaşan şahsı polisler izlemeye başlıyor. Bu şahıs  iki arkadaşının yanına gidince, takip edildiklerini fark ediyorlar. Bu sırada kalaşnikof tüfekle polisleri tarayıp,sivillerin arasına karışıyorlar. İlk canlı bomba dış hatlar gelişin önünde kendini patlatıyor. En büyük can kaybı ve yaralılar burada yaşanıyor. Polislerin karşılık vermesi üzerine teröristler Dış hatlar Geliş kapısından içeriye doğru koşuyor. Görüntülerde tam X-Ray cihazının olduğu yerde canlı bomba pimi çekerek kendini patlatıyor. Görüntülerde orada büyük bir alev topu ve patlamanın şiddetiyle yaralanan ve etrafa savrulan insanlar gözüküyor. Orası çok kalabalık olduğu için patlamanın etkisi büyük oluyor. Alevler dış hatlar salonunun içine doğru yayılıyor. Teröristler bu arada silahla taramaya başlıyor.

Hürriyet yazarı Selvi: Atatürk Havalimanı saldırısını 7 terörist gerçekleştirdi - Resim: 3Atatürk Havalimanı'nda patlamadan ilk görüntüler

Bir terörist çatışmada vurularak öldürülüyor. Bir canlı bomba kendini patlatıyor.  Biri de sağ olarak ele geçiriliyor. Teröristlerin 7 kişi olduğu tahmin ediliyor. Bu yazı yazıldığı sırada diğer dördünün yakalanması için operasyonlar sürüyordu.

Bir bilgi de canlı bomba olarak kendini patlatan teröristin öğleden önce de Atatürk Havalimanına giriş yaptığı,  kamera görüntülerinden tespit edildi.

Olayın ilk anından itibaren  bunun bir terör saldırısı olduğu belirlendi. Kalaşnikof  nedeniyle  PKK üzerinde durulmaya başlandı.  Ama zaman ilerledikçe DEAŞ ismi ön plana çıktı.

Bu arada bir taksiden söz ediliyordu. Havaalanına iki kez giriş yaptığı belirlenen bir taksiyle havalimanına girdikleri ve ilk kontrol noktasını sorunsuz geçtikleri yönündeydi. Patlama haberini bir grup gazeteci ve siyasilerle birlikte otururken aldık. Her telefonla birlikte ölü ve yaralı sayısı artmaya başladı. İlk değerlendirmeler,teröristlerin dış hatlar terminalinin içine girerek büyük bir katliam yapmayı planladıkları yönünde oldu. 1982 yılında ASALA’nın Ankara Esenboğa Havaalanında yaptığı terör saldırısından 32 yıl sonra bu kez İstanbul Atatürk havalimanındaki patlama meydana geldi.

ABDÜLKADİR SELVİ - HÜRRİYET