Abone Ol

Son dakika: 15 Temmuz Şehitler Köprüsü saat 12:00'den itibaren trafiğe kapanıyor!

Türkiye'de Engellilerin sanatla buluştuğu ilk film festivali olan 8. Uluslararası Barikat Film Festivali kapsamında engelli vatandaşlar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde bisikletli geçiş yapacak!

Köprü saat 12:00'den itibaren trafiğe kapanıyor!

Barikat Sanat Atölyesi Derneği tarafından hayata geçirilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TC. İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı’nın destekleri ve İstanbul Bağcılar Belediyesi ev sahipliğinde sekizincisi gerçekleşen “Uluslararası Barikat Film Festivali", 1 Aralık Cuma günü katılımcıların Tünel’den Galatasaray Lisesi önüne kadar gözlerini bağlayarak yürümesiyle başladı.

Bağcılar Belediye Başkanı Sayın Lokman Çağrıcı, Cervantes Enstitüsü Kültür Müdürü Miguel Grajeles Pedrosa, Moda Tasarımcısı Sabiha Alakuş’un ve engelli vatandaşların katıldığı yürüyüşün ardından Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada Festival Başkanı Hüseyin Nacar, engelleri hep birlikte aşmak için bu festivali düzenlediklerini belirtirken “Artan farkındalıkla engelleri aşabileceğiz” dedi.

Festivalin ev sahibi Bağcılar Belediye Başkanı Sayın Lokman Çağrıcı ise Barikat Film Festivali’ne ev sahibi olmaktan guru duyduğunu söylerken, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü empati yapma günü, bizim de amacımız engellilerin sesi olmak” diyerek herkesi festivale katılmaya davet etti.

Film gösterimlerinin yanı sıra düzenlenecek konserler, defile ve futbol maçlarıyla tüm “barikatları” kaldırmayı hedefleyen festival çerçevesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engelli vatandaşların 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde bisikletle geçişi olacak.

Çift yönlü olarak trafiğe kapatılacak köprüdeki eylemde Bağcılar Belediye Başkanı Sayın Lokman Çağrıcı da pedal çevirerek engellilere destek olacak.

4 Aralık Pazartesi Günü Görme Engelli Milli Futbol Takımı (Futsal) ile Eski A Milli Takımının Efsane futbolcularının maçı ile renklenecek festival, 4 Aralık Pazartesi akşamı Bağcılar Olimpik Kapalı Spor Salonunda düzenlenecek Mümin Sarıkaya ve Çisem konseriyle son bulacak.

KÖPRÜ SAAT 12.00-15.00 ARASI ÇİFT YÖNLÜ OLARAK TRAFİĞE KAPALI OLACAK!