Abone Ol

SOL Genç’ten Üyelerine Yapılan Saldırıya Tepki: Gençlik Biat Etmeyecek!

SOL Genç, İstanbul Maltepe’de dün bildiri dağıtan üyelerine yönelik yapılan bıçaklı saldırıya tepki gösterdi. “Bu sokaklar, caddeler, mahalleler bizimdir, bu memleketin gençlerinindir”

SOL Genç’ten Üyelerine Yapılan Saldırıya Tepki: Gençlik Biat Etmeyecek!

SOL Genç, İstanbul Maltepe’de dün bildiri dağıtan üyelerine yönelik gerçekleştirilen bıçaklı saldırıya tepki gösterdi. ‘Ses çıkar’ kampanyasının bildirilerini dağıtan SOL Genç üyelerine bıçaklı saldırı gerçekleştirilmiş, 3 genç yaralanmıştı.

Maltepe’de bildiri dağıtan SOL Gençlilere bıçaklı saldırı: 3 genç darp edildi
Süreyya Plajı Marmaray durağında yapılan açıklamada konuşan SOL Genç Üyesi Sarya Toprak, gericilerin saldırısına uğradıklarını hatırlattı ve “Gereken cevabı Maltepelilerin ve mahallelinin de desteğiyle birlikte verdik” dedi.
“Bu sokaklar, caddeler, mahalleler bizimdir, bu memleketin gençlerinindir” diyen Toprak, tarikat-cemaat yurtlarına mahkûm edilmiş, işsizlikle boğuşan gençlerin sesini çıkarttıklarını söyledi. Toprak, “Sesimizi türlü baskılarla, saldırılarla kısmaya çalışan, kendinden başka bir sesin duyulmasının önünü kesmeye çalışan AKP'ye ve onun yandaşlarına buradan tekrar sesleniyoruz. Bu böyle gitmeyecek, gençlik biat etmeyecek! Saltanatınız bitti, bu düzen değişecek! Biz bu karanlık umutsuzluk sarmalını kıracağız. Laik bilimsel eğitim için, özerk demokratik üniversite için, kamuculuk için üniversite üniversite, mahalle mahalle, sokak sokak mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

SOL Genç’ten Üyelerine Yapılan Saldırıya Tepki: Gençlik Biat Etmeyecek! - Resim: 1

GERİCİLİĞE KARŞI SES ÇIKAR

Toprak sözlerini şöyle sonlandırdı: “Kendini bir başına hisseden tüm genç arkadaşlarımız, bu ses sizin sesiniz. Şimdi tarikat yurtlarında nefes alamayan gençlerden sokaklarda kendine yaşam alanı bulamayan gençlere kadar; birleşerek geleceğimiz için ses çıkarma zamanı! Şimdi gericiliğin karşısında laiklik için ses çıkarma zamanı. Yoksulluğun karşısında barınma, eğitim ve sağlık başta olmak üzere tüm temel ihtiyaçlarımız için ses çıkarma zamanı!”