Abone Ol

Şok!!! TMSF'nin bir pavyonu oldu!!! İşte gerçek Döngel Kerhanesi!!!

Erol Evcil'in olduğu gerekçesiyle tedbir konulan işletmeler arasında Bursa'daki 'Gece Yıldızı' adlı pavyon da bulunuyor. Döngel Kerhanesi filmindeki gibi el konulan pavyonun yönetimine TMSF yetkilileri atandı.

Şok!!! TMSF'nin bir pavyonu oldu!!! İşte gerçek Döngel Kerhanesi!!!
'Karapara Operasyonu' soruşturması kapsamında tedbir konulan işletmeler arasında bulunan Hüseyin Kayapalı'ya ait pavyonun yönetimine TMSF yetkilileri atandı.

Tapusu işadamı Hüseyin Kayapalı'nın üzerinde olmasına rağmen Erol Evcil'in olduğu gerekçesiyle tedbir konulan işletmeler arasında Bursa'daki 'Gece Yıldızı' adlı pavyon da bulunuyor.

Pavyon önce kapatılmak istendi, ancak kayyum olarak atanan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, dava hakkında kesinleşmiş karar olmadığından pavyonu kapatamadı.

Pavyonun işletmesini Bursa İkinci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından kayyum olarak atanan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun elemanları yapıyor.

Başrollerinde Metin Akpınar ve Ahmet Uğurlu'nun oynadığı 'Döngel Karhanesi' adlı filmin senaryosunda da bu duruma benzer bir hikaye anlatılıyordu.

Operasyon bir yıl sürdü

Bir yıldır sürdürülen takibin ardından başlatılan ve İzmir, Bursa, İstanbul, Ankara, Sivas ve Samsun'da gerçekleştirilen eşzamanlı operasyonlar kapsamında aralarında Erol Evcil ve Hüseyin Kayapalı'nın da olduğu 40 kişi gözaltına alınmıştı.

Erol Evcil, 'devleti zarara uğratmak' ve 'silahlı suç örgütü kurmak' suçlarından Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından Foça'daki bir villada yakalanmıştı.

Kayapalı ise, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Coşkun'un Bursa'da öldürülmesi ve kendi firmasına ait hesaplarda yapılan incelemelerle ilgili gözaltına alınmıştı.

Öte yandan Erol Evcil'e ait 20 firmaya Bursa İkinci Sulh Ceza Mahkemesi kararı uyarınca kayyum atanmış, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) da kayyum atamalarının ardından söz konusu firmalara el koymuştu.