Abone Ol

Şok iddia! Müfettişler Aydın Doğan'ın binasında

Aydın Doğan Grubu'nda çalışanların hakkının yendiği ve SGK'yı büyük zarara uğrattığı iddiasıyla ilgili müfettişler holding binasında inceleme başlattı.

Şok iddia! Müfettişler Aydın Doğan'ın binasında

Türkiye gazetesi yazarı Yücel Koç, gündeme bomba gibi düşecek bir iddiayı köşesinde duyurdu. Doğan Grubu’nda çalışanların haklarının çalındığı ve 3 milyon lirayı aşkın sigorta matrahı kaçırılarak, SGK’nın büyük zarara uğratıldığı ileri sürüldü.

Yücel Koç, "Müfettişler Aydın Doğan'ın binasında" başlıklı yazısında iddianın ayrıntılarını aktardı.

İHBARI YAPANLAR GRUPTAN EMEKLİ OLMUŞ VEYA ÇALIŞAN KİŞİLER

"(...)Doğan Grubu’nun, değişik unvanlarla faaliyet gösteren medya şirketleri bulunuyor.
İhbara göre; bu şirketlerde çalışanların aldığı ücret ve ek hakların bir kısmı verilmiyor veya resmî kayıtlarda gösterilmiyor, bazı çalışanlar da tümden sigortasız gösteriliyor.
SGK’ya ihbarı yapanlar ise Doğan Grubu’ndan emekli olmuş veya hâlen çalışan kişiler...
Aralarında tanınmış isimler de var.
“Nasıl olsa kimse bana bir şey yapamaz” fütursuzluğu ile hareket ettiği öne sürülen Doğan, artan şikâyetlerle duvara tosluyor.
Çünkü, onun binalarına girmeye korkan, ceza kesilse bile üstünü kapatacak mekanizma artık çok zayıf.
***
Neyse…
İhbar ve şikâyetler üzerine, önce yerel denetim elemanları olan SGK denetmenleri iddiaların doğruluğunu araştırmaya başlıyor.
Hadisenin büyüklüğü ortaya çıkınca, daha üst denetim görevi yürüten SGK müfettişleri devreye giriyor.
Bilgiyi aktaran kaynaklarım, grubun, sadece SGK’yı zarara uğratmakla kalmayıp, çalışanları da mağdur ettiğinin tespit edildiğini, ihbarda bulunanların daha geç emekli olmasına sebep olduğu gibi, düşük emekli maaşı almalarına da yol açtığını belirtiyor."