Abone Ol

Sırada Fırat Kılıcı operasyonu mu var?

Fırat Kalkanı Harekatı Milli Güvenlik Kurulu kararıyla bitirildi. Yapılan açıklamada bundan sonraki harekatlara başka isim verileceği bildirildi

Sırada Fırat Kılıcı operasyonu mu var?

24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı 29 Mart 2017 tarihinde yapılan Milli Güvenlik Kurulu kararıyla bitirildi. Yapılan açıklamada bundan sonraki harekatlara başka isim verileceği bildirildi. Olası yeni harekatın ise Rusya’dan geldi. Rusya Uluslararası Diplomasi Araştırmaları Merkezi Direktörü, Türkolog Vladimir Avatkov, ‘PYD’ye yönelik olarak Fırat Kalkanı Kılıcı Harekatı’ başlayabilir dedi. Russian Today’e konuşan şu değerlendirmede bulundu:

PYD de hedef

“Türkler şu anda dünyada ve bölgede denge ve yeni bir yer edinme arayışı içinde. Bu bağlamda Rusya ve ABD ile temaslar Ankara için büyük önem taşıyor. Türkiye aslında istemiş olduğu tampon bölgeyi oluşturdu ve bunun ötesine gitmesi, birçok bölge ve dünya çapında birçok oyuncu açısından önemli sorunlar doğurabilirdi. Erdoğan, bölgedeki görevleri başarıyla yerine getirebilen etkili bir ordusu olduğunu gösterdi. Fırat Kalkanı Harekâtı başarıyla tamamlandı. Ancak Fırat Kılıcı harekâtı başlatılabilir. Böyle bir operasyon sadece DEAŞ’ı değil PYD’yi de hedef alabilir. Böyle bir retorik gayet mümkün.”