Abone Ol

Serdar Turgut: Yeni grubun önceliği İran ancak hepsi aynı zamanda Erdoğan karşıtı

Habertürk gazetesi yazarı Serdar Turgut köşesinde ABD'deki politik gelişmeleri, ABD'nin İran'a ve Cumhurbaşkan'ı Recep Tayyip Erdoğan'a bakışını yazdı...

Yeni grubun önceliği İran ancak hepsi Erdoğan karşıtı

Deriniyle, yüzeydekiyle tüm Amerikan devletinin yaşamakta olduğu bu sarsıntının temelinde, Foundation for Defense of Democracies (FDD) adlı, İsrail yanlısı neokonların buluştuğu ve Mike Pompeo’nun dışişlerine atanmadığı gün M Sokağı’ndaki merkezinde bir kutlama yapıldığını yazdığım vakfın kıdemli danışmanı John Hannah da Cheney’in başkan yardımcısıyken onun Ortadoğu’dan sorumlu danışmanıydı.

Yani Cheney bugün Washington’un en güçlü grubu haline gelen FDD’den de elini çekmiyor. Hannah son anda vazgeçmeseydi Trump onu Suriye’den sorumlu özel temsilci olarak atamak istiyordu.

Evet, açıkça adını koymalıyım, bugün Washington’da bir tür savaş kabinesi oluşturuluyor gibi bir durum var. Çünkü yeni güçlenen isimlere bakarsanız hepsi İran’a düşman ve İran’da gerekirse güç kullanılarak bir rejim değişikliği yapılmasını savunuyor.

Yeni grubun önceliği kesinlikle İran olacak ama bunların hemen hepsinin aynı zamanda Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıtı olduklarını söylemeliyim.