Abone Ol

Selden Etkilenen Vatandaş İsyan Etti: Aç mısın, Susuz musun Diyen Olmadı!

Sel nedeniyle her şeyini kaybettiğini anlatan vatandaş kameralara yansıdı. CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu'na dert yanan vatandaş, "yemeğin var mı, aç mısın, susuz musun diyen olmadı" dedi.

Selden Etkilenen Vatandaş İsyan Etti: Aç mısın, Susuz musun Diyen Olmadı!

CHP Milletvekili Aysu Bankoğlu, Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan sağanak yağış sonrası yaşanan sel felaketinden etkilenen Bartın'ın köylerinde yurttaşları ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Bölgede yurttaşların hasarları ve ihtiyaçları konusunda inceleme yapan Bankoğlu, yağışın sürdüğünü belirtken daha fazla ekibe ihtiyacın olduğunu söyledi.

Bahçecik köyünde dün bazı evlerden yurttaşların kurtarıldığını ifade eden Bankoğlu, "Çok şükür can kaybımız yok ama yoğun yağış devam ettiği için bir felakete dönüşmesin istiyoruz. Çok fazla ekibe ihtiyaç var. Hepimize çok geçmiş olsun. Emek veren herkese teşekkürler. Herkesi göreve davet ediyoruz. Biz buradayız, vatandaşlarımızla birlikteyiz" dedi.

CHP'li Bankoğlu, Bartın'da selin ciddi zararlar verdiğini vurgularken, "Ulus, Kumluca, Zafer Köyü, Abdipaşa… Birçok köyde, sel dolayısıyla ciddi hasar var. Şimdi de Zafer Köyü’ne ulaşmaya çalışıyoruz. Ciddi maddi hasar var. 80 yaşındaki bir teyzemiz, sulara kapıldı, Akören Köyü’nde. Onu arama çalışmaları devam ediyor. Umarız ki başka bir can kaybı yaşanmaz ve bu felaketleri bir daha yaşamayız. Hepimize geçmiş olsun. Önce insan ve önce insan odaklı politikalar yapılsın. Gerekli önlemler alınsın" çağrısında bulundu.

Sel nedeniyle mağdur olan bir yurttaş, 30 senedir bölgede yaşadığını, her şeyinin gittiğini belirtirken, "3 dakikada gitti hepsi. Ama sabahtan beri de bir tane yetkili, ‘yemeğin var mı, aç mısın, susuz musun’ soran olmadı" dedi.