Abone Ol

Selçuk Özdağ’dan MHP’ye: Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, CHP Grup Başkanvekilleri tarafından ‘FETÖ’nün siyasi ayağının ortaya çıkarılmasını öngören Meclis araştırması önergesini değerlendirdi.

Selçuk Özdağ’dan MHP’ye: Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu

İYİ Parti’nin bu yasama döneminde FETÖ’nün siyasi, iktisadi ayağı ile Yurtta Sulh Konseyi olmak üzere verdiği 3 adet Meclis araştırması önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedilmişti.

CHP’nin ise en son sunduğu önergeyle FETÖ ve 15 Temmuz’la ilgili Meclis’e verdiği araştırma önerge sayısı 12 oldu. CHP'nin araştırma önergesinin bu hafta Genel Kurul'da görüşülmesi bekleniyor; MHP'nin tavrı merak konusu. 

Hülya Karabağlı - Medyafaresi.com Özel Haber

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı, TBMM’de 26 Temmuz 2016 tarihinde Fethullahçı Terör Örgütünün (FETÖ/PDY) 15 Temmuz darbe girişimi ile bu terör örgütünün faaliyetlerinin araştırılması amacıyla kurulan Komisyonun Başkanvekili olarak görev yapan Selçuk Özdağ, CHP Grup Başkanvekilleri tarafından ‘FETÖ’nün siyasi ayağının ortaya çıkarılmasını öngören Meclis araştırması önergesini değerlendirdi.

FETÖ ortaya çıktıktan itibaren bütün partilere sızdığını ve 15 Temmuz’a kadar her partide adamları bulunduğuna işaret eden Özdağ, “FETÖ’nün siyasi ayağı değil siyasetçi ayağı vardır. FETÖ’nün TSK’ya sızmış asker ayağı vardır. Yoksa Silahlı kuvvetlere FÖTÖ’cü diyebilir misiniz” dedi.

MHP’nin FETÖ konusunu çok gündeme getirmesine rağmen Meclis’te bu konuda verilen araştırma komisyonu önergelerine destek vermediğini belirten Özdağ, “Daha önce İYİ Parti, Meclis’te araştırma komisyonu kurulsun diye önerge verdi, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Hem araştırılsın diyeceksiniz hem de bir başka parti araştırma komisyonu kurulsun dediğinde reddedeceksiniz; bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler. Bu doğru bir siyaset tarzı değildir. Ya sözünüzün arkasında duracaksınız ya da bunu söylemeyeceksiniz” diye konuştu.

CHP'nin Meclis araştırması talebiyle verdiği FETÖ önergesinin bu hafta Genel Kurul'da görüşülmesi bekleniyor, MHP'nin önerge oylamasında takınacağı tutum merak konusu.

“Meclis’te tüm partilerin ortak imzasıyla olmalı ki konu aydınlığa kavuşturulsun”

FETÖ/ PDY örgütü ve örgütün siyasetçi ayağının ortaya çıkarılmasında tüm partilerin ortak önergesinin anlamlı olacağını belirten Özdağ, “Bugün yapılması gereken şey ortak imzayla araştırılmasıdır ama siyasetçi ayağının bulunması gerekir” dedi.

Özdağ’ın Medyafaresi.com’a değerlendirmeleri şöyle:

Özdağ’dan MHP’ye: Bu ne perhiz bu lahana turşusu

FETÖ’nün siyasi ayağı değil siyasetçi ayağı vardır. FETÖ’nün TSK’ya sızmış asker ayağı vardır. Yoksa  silahlı kuvvetlere FÖTÖ’cü diyebilir misiniz? Siyasetçi ayağı vardır ve FETÖ çıktığından itibaren bütün partilere sızmıştır. 15 Temmuz’a kadar her partide adamları vardır.

Meclis FETÖ/ PDY Darbe Araştırma Komisyonu olarak bizler çalıştık, bugün de siyasetçi ayağının araştırılması isteniyor. Bunu özellikle MHP çok gündeme getiriyor ancak daha önce İYİ Parti Meclis’te araştırma komisyonu kurulsun diye önerge verdi reddedildi, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Hem araştırılsın diyeceksiniz hem de bir başka parti araştırma komisyonu kurulsun dediğinde reddedeceksiniz bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler. Bu doğru bir siyaset tarzı değildir. Ya sözünüzün arkasında duracaksınız ya da söylemeyeceksiniz.

“Bütün partilerin ortak önergesiyle aydınlanabilir”

Burada CHP bir Meclis araştırma komisyonu kurulmasını istiyorsa Meclis’te tüm partilerin ortak imzasıyla olmalı ki konunun aydınlığa kavuşturulması lazım. Türkiye’deki siyaset kurumunu bu şekilde suçlamak ve yıpratmak doğru değildir. Geçmişte bazı vesayetçiler de aynı şekilde seçilmiş siyasetçiler üzerinde onları küçük düşürerek yanlış işler yaptılar.

Bugün yapılması gereken şey ortak imzayla araştırılmasıdır ama siyasetçi ayağının bulunması gerekir. Siyasetçi ayağıyla da ilgili tutuklananlar vardır, belediye başkanları tutuklanmıştır il ve ilçe başkanları her partiden eski milletvekilleri gözaltına alınmıştır hapse girenler vardır, Hakan Şükür gibi kaçaklar vardır. Başka partilerden de kaçaklar vardır, listelere konulmayanlar vardır. Bu konuya son noktayı koymak gerekir bunun yolu da Meclis’te bir araştırma hatta bir soruşturma komisyonu kurularak çalışılması gerekmektedir.

--

CHP Gülen örgütünün siyasi ayağı için önerge vermişti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) FETÖ örgütünün siyasi ayağının ortaya çıkarılması için TBMM'de araştırma komisyonu kurulmasını geçtiğimiz hafta verdiği önergeyle talep etti.

CHP Grup başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç'un imzasını taşıyan araştırma önergesinde, Türkiye’nin 15 Temmuz 2016 da karşı karşıya kaldığı darbe girişiminin, Cumhuriyet tarihinin en vahim olaylarından biri olduğu belirtilerek, "FETÖ'nün" siyasi, ticari, askeri, yargı, emniyet ve diğer tüm ayaklarının açığa çıkarılmasının tarihsel bir görev olduğuna dikkat çekildi.

Önergede şu görüşlere yer verilmişti

"Örgüt, darbeye hazırlık aşamasında bazı siyasetçilerden çok açık bir şekilde destek almıştır. FETÖ'nün siyasi ayağının bu desteği sağlayanlardan oluştuğu düşünülmektedir. FETÖ'nün halkımıza yönelik bu saldırıları bir anda gelişmemiş bunların öncesinde uygun bir siyasal, yasal ve ekonomik altyapı oluşturulmuştur."

Ayrıca önergede, "TBMM'de grubu bulunan 4 siyasi partinin ortak önergesiyle 26 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ/PDY) 15 Temmuz darbe girişimi ile bu terör örgütünün faaliyetlerinin araştırılması amacıyla bir Araştırması Komisyonu kurulmuştu. Ancak çoğunluğu oluşturan iktidar partisi, komisyonun amacına uygun çalışmasını engellemek için her türlü çabayı göstermişti. Dolayısıyla darbe girişiminin yanı sıra FETÖ'nün siyasi ayağını da ortaya çıkarabilecek bir araştırma yapılması engellenmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Bahçeli ne demişti?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündemdeki gelişmelerle ilgili Türkgün gazetesine verdiği demeçte, “Bugüne kadar sekiz ayağın yedisinde önemli mesafelerin alındığı ve örgüte büyük darbe vurulduğu izahtan varestedir. Bununla birlikte FETÖ’nün siyasi ayağına ilişkin bu düzeyde bir mücadele yapıldığı ve sonuç alındığı söylenemeyecektir.

Devleti bu çeteden arındırırken, siyaset kurumunun da bu illetten temizlenmesi elzemdir. Ancak bu halde mücadelenin kamuoyu vicdanında karşılık bulması ve mücadeleye güveninin artması mümkün olabilecektir. Zira siyaset ayağındaki mücadele zaafı zincirleme olarak bürokrasideki ve diğer alanlardaki mücadeleyi de olumsuz etkilemekte, devlete sızma girişimlerine fırsat tanımakta, yeni ve farklı yöntemlerle FETÖ’yü diriltme emellerine zemin hazırlamaktadır”demişti.

Ne olmuştu?

TBMM’de grubu bulunan 4 siyasi partinin ortak önergesiyle 26 Temmuz 2016 tarihinde Fethullahçı Terör Örgütünün (FETÖ/PDY) 15 Temmuz darbe girişimi ile bu terör örgütünün faaliyetlerinin araştırılması amacıyla bir Araştırması Komisyonu kurulmuştu. Komisyonun sürekli engellenen çalışmasıyla komisyon çalışmaları fiilen 9 Aralık 2016 tarihinde, resmen de 4 Ocak 2017 tarihinde sonlandırılmıştı. FETÖ’nün siyasi ayağını da ortaya çıkarabilecek bir araştırma yapılamamıştı.

Hülya Karabağlı - Medyafaresi.com Özel Haber