Abone Ol

Şehit cenazesinde CHP'nin çelengini kırdılar!

Vezneciler'deki bombalı saldırıda şehit olan polis memurları Kadir Cihan Karagözlü ile Gökhan Topcu'nun cenazesinde gerginlik...

Şehit cenazesinde CHP'nin çelengini kırdılar!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Fatih Camii avlusundaki çelengi parçalandı. Çelengin yazısı, cenaze namazı kılınmadan önce burada bulunan birkaç kişi tarafından sökülüp yere atıldı.

Partililer, çelengin yazısını yeniden yapıştırıp yerine koydu. Ancak tekbir getiren bir grup, çelengi kırıp yeniden yere attı. Yaşanan gerginlik üzerine İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan anons yaparak, cenazelerde bu tip gerginliklerin uygun olmadığını anlatmaya çalıştı, gerginlik anonsun ardından yatıştı.

Başbakan Binali Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da törende...


 Şehit cenazesinde CHP'nin çelengini kırdılar! - Resim: 1

Vezneciler'deki terör saldırısında şehit olan 2 polisin cenazesi, yakınları tarafından Adli Tıp Kurumundan alındı.

Terör saldırısında hayatını kaybeden şehit polisler Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü'nün cenazelerinin, Adli Tıp Kurumundaki işlemleri tamamlandı.

Şehit polislerin naaşları, aileleri tarafından teslim alındı.

Topçu ve Karagözoğlu için bugün Fatih Camisi'nde öğle vakti cenaze namazı kılınacak. Şehitlerin cenazesi, Edirnekapı Şehitliğinde toprağa verilecek.

Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Fatih Camisi'ndeki törene katılacak.

Şehit cenazesinde CHP'nin çelengini kırdılar! - Resim: 2

FERHATLARI YÜREKLERİ DAĞLADI

İstanbul’da dün sabah terör saldırısında şehit düşen polis memuru Gökhan Topçu’nun cenazesi Gaziosmanpaşa’daki baba evinin önüne getirilerek helallik alındı. Şehidin ailesi ve yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Şehidin babası Adnan Topçu, annesi  Fadime Topçu ve kardeşi Gökhay Topçu’nun feryatları yürekleri dağladı. Anne Topçu, oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi daha sonra cenaze töreni için Fatih Camii’ne götürüldü.

EŞİ FENALAŞTI

Şehitlerden 2 yıllık polis memuru Kadir Cihan Karagözlü için Zeytinburnu Yeşiltepe Mahallesi’nde bulunan evinin önünde helallik alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne ait cenaze aracıyla saat 11.00 sıralarında eve getirilen şehidin cenazesi, burada kalabalık bir topluluk tarafından karşılandı. Cenazenin gelişi sırasında 6 aylık evli şehit polisin eşi Gülçin Karagözlü gözyaşlarına boğuldu. Üzerine eşinin çevik kuvvet kıyafetini giyen Gülçin Karagözlü, cenaze aracında bulunan eşininTürk bayrağına sarılı naaşını görmesinin ardından fenalaştı. Acılı eş yakınları tarafından ambulansa taşındı. Daha sonra başta babası Zeki Karagözlü olmak üzere diğer aile bireyleri cenaze aracının içine girerek tabuta sarıldı.

Helallik alınmasının ardından cenaze aracı öğle vakti düzenlenecek cenaze töreni Fatih Camii’ne hareket etti.

CENAZELERİ OLAY YERİNDEN GEÇİRİLDİ

Beyazıt Vezneciler’de dün yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden İstanbul Üniversitesi çalışanı Esra Tekin ve iş adamı eşi Hakan Tekin’in cenazeleri üniversiteye götürüldü.

Üniversitede düzenlenecek tören öncesinde patlamanın yaşandığı Şehzadebaşı Caddesi’ne polis eskortluğu eşliğinde gelen cenazeler, patlamanın yaşandığı noktada basın mensuplarının oluşturduğu şeridi geçmek için bir süre bekledi. Kameraların görüntü almasının ardından yolu açması üzerine cenazeler üniversiteye gitti.

YARALI POLİSLER  CENAZEYE KATILMAK İÇİN HASTANEDEN ÇIKTI

Vezneciler’deki terör saldırısında yaralanan polislerden 4’ü tedavilerinin devam ettiği Samatya’daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden çıkarak şehit olan meslektaşlarının cenazelerine katılmak için Fatih Camii’ne gitti. Bir minibüsle cenazeye giden polislerin tedavileri için daha sonra hastaneye döneceği öğrenildi.

hürriyet