Abone Ol

Şehit eşinin kolunda dikkat çeken dövme

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde PKK'lı teröristlerce yola önceden yerleştirilen bombanın patlatılmasıyla şehit olan 3 askerden jandarma uzman çavuş Haşim Dirik'in memleketi Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde toprağa verildi. Ön safta duran eşi Bilgen Köse...

Şehit eşinin kolunda dikkat çeken dövme

Evli ve 2 çocuk babası 40 yaşındaki Jandarma uzman çavuş Haşim Dirik'in ailesinin Sarıgöl'deki evine şehit ateşi düştü. Şehidin Ayan Mahallesi'nde oturan annesi 65 yaşındaki Huma Dirik'e acı haberi, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen İbrahim Doğan ile Sarıgöl Belediye Başkanı MHP'li Necati Selçuk ve İlçe Emniyet Müdürü Salih Öztürk verdi. Bu andan itibaren de şehit askerin annesinin evi, ziyaretçi akınına uğradı. Ziyaret edenler, annenin acısına ortak olup gözyaşı döktü.

EN SON BAYRAMDA ZİYARET ETTİ

Şehit uzman çavuşun en son bayramda geldiği Sarıgöl'de annesini ve yakınlarını ziyaret ettiği, 15 yaşındaki oğlu Onurcan Dirik'in yeni yaşını kutladığı belirtildi. Bayram tatilinden sonra Haşim Dirik'in, biyonik kulak takılacak olan eşini Ankara GATA'ya götürdüğü, sonrasında ise ailesini, Adapazarı'ndaki kayınpederinin evine bırakıp görev yerine döndüğü kaydedildi.

ANNESİNİ VE KUZENİNİ ARADI

Yirmi yıla yakın bir süredir uzman çavuş olarak görev yapan Haşim Dirik'in, son Doğu görevinde olduğu ve 11 ayı kaldığı, daha sonra Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde ev alıp, tayini de bu bölgeye çıkarsa oraya yerleşmek istediği ifade edildi. Babası 1994 yılında vefat eden uzman çavuş Haşim Dirik, şehit olmadan bir gün önce, her cuma günü olduğu gibi yine annesi Huma Dirik'i arayıp, hayır duasını istediği belirtildi. Operasyona çıkacağını söyleyen şehit uzman çavuşun, kendisine dikkatli olması telkininde bulunan annesine, "Nesine dikkat edeyim, dikkat edecek bir şey mi kaldı" dediği kaydedildi. Şehit uzman Çavuş Haşim Dirik'in geçen çarşamba günü kendisini aradığını söyleyen kuzeni Sezgin Yağcı da şunları anlattı:

"Bayramda buradaydı, eğlence içinde oğlunun doğum gününü kutladık. Bende kaldı. Çok mutluydu. En son geçen çarşamba günü beni aradı. Kendisine 'dikkat olmasını' söyledim. Bana 'Buralar çok karıştı. Herkes dikkatli ol diyor ama karşıda düşman yok ki kiminle savaşayım. Kimin ne olduğu belli değil' dedi. Sonra karşılıklı helalleştik."

ŞEHİT EŞİ: NEYİN UYKUSUNDASIN TÜRKİYE?

Şehit uzman çavuşun eşi Bilgen Köse Dirik'in, acı haberden kısa bir süre önce sosyal medya hesabı Facebook'taki paylaşımları da dikkat çekti. Şehit askerini eşinin, üst üste gelen şehit haberleri üzerine 'Yeter' diye isyan ettiği görüldü. Dirik'in ayrıca yine aynı saatlerde "Bir günde altı şehit vermişiz, hala yanmıyor bu ülke? Hala AKP'lisi, CHP'lisi, MHP'lisi omuz omuza verip sokaklara dökülmüyor! Neyin uykusundasın Türkiye" paylaşımı da göze çarptı.

ASKER ANNESİNİN İSYANI: HER GÜN BEN DE BEKLİYORUM

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde şehit olan askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Haşim Dirik'in memleketi Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde bir asker annesinden, hem teröre hem de yöneticilere tepki geldi. Oğlu Siirt'in Eruh İlçesi'nde astsubay olan Elif İnce, yakın arkadaşı olan şehit uzman çavuşun annesi Huma Dirik'e sarılıp ona destek vermeye çalıştı. Elif İnce ardından da evin avlusunda ve sokakta toplanan yüzlerce kişinin önünde, hem terör örgütüne hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na tepki gösterdi.Vatandaşların da sözlerine alkışlarla destek verdiği Elif İnce şunları söyledi:

"Herkesin vatanı bu vatan. Yazık bu delikanlılara, günah bu ana çocuklarına. Her gün ben de bekliyorum, sıra bana ne zaman gelecek diye. Yeter, bir çaresini bulsunlar artık! Yeter! Günah bu ana doğurduklarına. Büyüt, besle, okut, bir kör kurşunla devirsinler. Biz neler çektik onları büyütene kadar. Gelsin elin üç çapulcusu öldürsün diye değil! Yazıklar olsun."

Elif İnce bu sırada yanına gelip kendisini teselli etmeye ve sakinleştirmeye çalışan Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk'a "Nasıl sakin olayım. Şehit askerin annesi Huma anne öldü artık. Nasıl yaşayacak?" dedi.

KEMAL Atatürk DÖVMESİYLE UĞURLADI

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde şehit olan askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Haşim Dirik, memleketi Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze aracıyla ilk olarak annesi Huma Dirik'in evine getirilen şehit askerin cenazesini burada yüzlerce kişi gözyaşlarıyla karşıladı.

Eşi Bilgen Köse Dirik ile çocukları Onurcan Dirik ve Asya Dirik'in metanetleri dikkat çekti. Bilgen Köse Dirik, en son eşinin tabutunu öperek uğurladı. Rahatsızlandığı için sedyede olan anne Huma Dirik ise oğluna böyle veda edebildi.

Şehit uzman çavuşun cenazesi, daha sonra Siteler Camisi'ne götürüldü. Cenaze törenine binlerce kişi katıldı. Caminin hemen yanında meydana bakan inşaatın tüm katlarının tören sırasında vatandaşlarca doldurulması ise, ilginç bir görüntü oluşturdu. Camideki törende, acılı aileyi Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ak Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, MHP Manisa Milletvekilleri Erkan Akçay, Zeynel Balkız ile çok sayıda asker ve bürokrat yalnız bırakmadı.
 İkindide kılınan cenaze namazının ardından, şehit uzman çavuşun tabutu bir kez daha omuzlara alındı ve toprağa verilmek üzere mezarlığa götürüldü. Namaz öncesinde, anne Huma Dirik, yine oğlunun tabutun yanından sedye üzerinde geçtiği sırada askerin elindeki fotoğrafını alıp öptü, tabutuna dokundu.
 Ön safta duran eşi Bilgen Köse Dirik'in de kolundaki “Kemal Atatürk" imzası dövmesi dikkat çekti.