Abone Ol

Şehit Çocuklarına Verilmesi Gereken Tablet Profesör Çocuğuna Verilmiş

Gazeteci Orhan Uğuroğlu bugünkü köşesinde Kars'ta yaşanan büyük bir skandala yer verdi. Öncelikle şehit çocuklarına verilesi gereken tablet, eşi de akademisyen olan bir Profesörün çocuğuna verildi. Tablet geri istendi ama profesör iade etmediği gibi isteyeni de CİMER'e şikayet etti

Şehit Çocuklarına Verilmesi Gereken Tablet Profesör Çocuğuna Verilmiş

Orhan Uğuroğlu'nun yazısında yer alan skandal şöyle:

''Adı bende gizli bir okurumdan gelen mesajda yer alan iddiaya dikkatinizi çekmek istiyorum.

"Sayın Uğuroğlu, Kars 'ta yaşanan vahim bir tablet olayı var birebir tanık olduğum.

Maddi durumu iyi olmayan şehit ve yetim çocuklarının öncelikle yararlanması gereken tablet dağıtımında Kars Kafkas Üniversitesi'nde eşi de akademisyen olan bir profesörün çocuğuna tablet verildi.
Ben durumu Kars il Millî Eğitim Müdür Yardımcısı olan Osman Urlunç'a bildirip tabletin acilen geri alınmasını söyledim.

Osman Bey'in tableti veren okul müdürlüğüne durumu sorduğunda Cevriye Tatış Ortaokul Müdürü Topçu Zaman, kendisinden önceki Fahrettin Turan'ın listeye yazdığını ve tablet çıkınca da mecburen verdiğini iletti. Turan'ın da gençlik merkezine yönetici yapıldığını da söyleyeyim.

Bunun üzerine Osman Bey derhal tableti geri isteyin dedim. Bir süre geçtikten sonra Prof. Engin Gezer beyefendi Osman Bey'i arayarak sitem ediyor. 'Ben çocuğuma ne derim. Tableti geri veremem, seni şikâyet edeceğim'  diyor ve CİMER'E şikayet ediyor.