Abone Ol

Sedat Peker'in İşaret Ettiği Şirkete Büyük Proje!

Kurtlar Vadisi’nin yapımcısı Raci Şaşmaz'ın sahibi olduğu Pana Yapı'nın kentsel dönüşümünü Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen Kuzu Grup’un yapacağı açıklandı.

Sedat Peker'in İşaret Ettiği Şirkete Büyük Proje!

İmarpanosu.com’da yer alan habere göre, Kurtlar Vadisi dizi ve filmlerinin senaristi ve yapımcısı Raci Şaşmaz’ın yapamadığı kentsel dönüşüm işini Kuzu Grup üstlendi. Pana Yapı’nın, Brooklyn Dream projesini hayata geçirmek üzere yıkıp hafriyat çukurunu açtığı ancak hem maketten konut alan yatırımcıyı hem de Fikirtepeli hak sahiplerini mağdur ettiği arsa, Emlak Konut GYO ihalesiyle Kuzu Group’un oldu.

Sedat Peker geçtiğimiz haziran ayında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Kuzu Holding ile ilişkisi olduğunu iddia etmişti.

Peker; Kuzu Grup'un Sea Pearl - Ataköy projesinde Süleyman Soylu'nun doğrudan müdahalesi olduğu ve bunun karşılığında da çıkar sağladığını iddia etmişti.

Peker tweetlerinde; "Temiz sülüman, Kuzu Holding’in Sea Pearl - Ataköy projesini sihirbaz bile bu hale getiremeyecekken senin akraban sadık soylu bak bu projeyi nasıl bu hale getirdi.

Temiz sülüman, oğlun engin soylu dört gündür Sea Pearl projesinde deniz manzaralı 0/7 blokta bulunan 25 - 30 milyon değerindeki dairede kalıp keyif ediyor. O da benim gibi durmadan sigara içiyor.

Süslü sülü, siz sülalecek para makinesi sesini ve poliçe sesini çok seviyorsunuz ya, Kuzu Holding’in inşaat projesini de çok seviyorsunuz herhalde, yumulmuşsunuz buna.”ifadelerini kullanmıştı…

Sedat Peker'in İşaret Ettiği Şirkete Büyük Proje! - Resim: 1

Emlak Konut, KAP’a bildirdi

Yeni Fikirtepe projesi kapsamında Emlak Konut GYO tarafından ihaleye çıkarılan arsa ve Brooklyn Dream projesini Kuzu Toplu Konut İnş. A.Ş., 490 milyon 560 bin TL + KDV bedelle aldı. İmzalar, 12 Kasım’da atıldı. Emlak Konut, ihale sonucunu 16 Kasım 2021 Salı günü saat 11:43’te Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) şöyle bildirdi:

“T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Şirketimiz arasında imzalanan “Dönüşüm Uygulamalarına İlişkin İş Birliği Protokolü” çerçevesinde Bakanlık adına Şirketimiz tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3461/1 Parsel İnşaatı İşi’nin sözleşmesi, Yüklenici Kuzu Toplu Konut İnş. A.Ş. ile 12.11.2021 tarihinde imzalanmıştır.

Sözleşme Bedeli: 490.560.000 TL + KDV’dir.”

Yeni Fikirtepe ihale haritası güncellendi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm ve Altyapı Genel Müdürlüğü İstanbul Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ve Emlak Konut GYO tarafından yayınlanan yenifikirtepe.com sitesinde parseller sekmesinde yer alan “İhalesi tamamlanan” parseller haritasına 6’ıncı parsel eklendi.

Kuzu Grup Fikirtepe projesi nerede?

Kuzu Grup tarafından Emlak Konut’tan ihale ile alınan 6. Parsel, Yeni Fikirder’in daha önce Leke Fikirtepe adıyla çadır eylemi yaptığı alan olarak biliniyor.

Kuzu Grup Fikirtepe projesi nasıl olacak?

Yeni Fikirtepe internet sitesinde yer alan bilgiler şöyle: İstanbul’u birbirine bağlayan tüm yollara hakim ve toplu taşıma araçlarına en yakın konumda yer alan Yeni Fikirtepe (6 Parsel) yepyeni bir hayatın kapılarını açıyor. 1+1’den 4+1’e kadar farklı büyüklük ve nitelikte konut seçenekleriyle ve sosyal donatılarıyla Anadolu yakasının merkezinde şehrin karmaşasından uzak huzurlu bir yaşam sunuyor.

Parsel Hakkında

Proje Tipi: Konut+Ticari Ünite

Konut Sayısı: 609Ticari Ünite Sayısı: 16

Toplam Bağımsız Bölüm: 625

Proje Konsepti:Yeşil Alanlar, Sosyal Alanlar, 24 Saatlik Güvenlik, Entegre Ulaşım Ağları, Çocuk Oyun Alanı ve

Eğitim Kurumları…"