Abone Ol

"Samanyolu Müslüman takiyesi yapıyor" Tartışma yaratan Bezirgan'dan STV'ye suçlama!!!

"Atatürk'ü sevmiyorum" sözleriyle tartışma yaratan Nuray Canan Bezirgan Samanyolu TV ile ilgili neler söyledi?

"Samanyolu Müslüman takiyesi yapıyor" Tartışma yaratan Bezirgan'dan...

* Savcılığın hakkınızda soruşturma açmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Soruşturma açılması neyi değiştirecek? Ben 5 yıl cezaevinde yattığım zaman benim gibi düşünenlerin kafalarındaki silinmiş mi olacak? Sadece insanlar sindirilmeye çalışılmış olur. Ben hedef seçildim. Kimse beni anlamaya çalışmadı.

* Ne tür tepkiler aldınız?

Fatih Altaylı yazısında 'Maskesini düşürdüm' demiş. Benim maskem yok ki. Ben dürüst olduğum için ne düşünüyorsam söyledim. Bu mu maske takmak? Oysa hedef tahtasına ne kadar fikir özgürlüğümüz var bunu koymalı ve bunu tartışmalıyız. Öyle bir polemik oluşturuldu ki yalnız kaldım.

* Dindar kesimden destek görmediniz mi?

Samanyolu televizyonu beni Fadime Şahin'e benzetti. Belden aşağı vurmaya çalıştılar, çok çirkin. Nasıl böyle bir şeyi yaparlar? O zaman Müslüm Gündüz nerede? Ben evli, 3 çocuklu bir kadınım. Samanyolu'nun dindarlara Müslüman takiyesi yaptığını düşünüyorum.

* Ailenizin tepkisi ne oldu?

Benim anne tarafım Yugoslav göçmenidir. Dayımla zıt görüşteyiz. Teyzemi aramış ve 'Bu işi kan temizler' demiş. Farklı olamaz mıyım? Neden kimse bunu kabul etmek istemiyor. Bakın Kanada'da benim yakın arkadaşım bir Hindu idi. O birçok tanrıya inanıyordu. Benim gibi düşünmek zorunda mı?

* İngiliz mandacılığını neden övdünüz?

Orada bir teşbih vardı. İngilizler kendi ülkelerindeki Müslümanlara bizden daha fazla hak tanıyorlar anlamında söyledim. Bizim ülkemizde çocuğunuza resmi ideoloji dışında bir eğitim vermek istediğinizde veremiyorsunuz. Eğitseniz de geçerli bir diploma alamıyor. Bu nedenle yurtdışına çıkılıyor.
Farklılıkları konuşsak, tartışsak ne olur? Atatürk'ün Kazım Karabekir gibi muhalifleri vardı. Ama muhaliflerini ortadan mı kaldırdı. Türban yasağı sadece Türkiye uyguluyor. Dinimden ötürü ayrımcılığa tutulduğumu düşünüyorum. Sürekli devlet babanın sopası sırtımızda. Sürekli süni gündemler oluşturuluyor.

* Atatürk'ü sevmediğini söylemene neden olan neydi?

'Ben Atatürk'ü sevmiyorum' derken Atatürk'ün şahsı değil, Atatürkçülük politikasını kastettim. Türkiye'de 2 farklı Atatürk profili var. Birinde dinin yüce olduğunu ve ilermeye engel olmadığını belirtiyor. Diğer profilde ise dinin ilerlemeye engel olduğu söylemi var. Bir çok araştırmak yaptıktan sonra Atatürk'te dindar profili yakalayamadım.

Vatan