Abone Ol

Şahan Gökbakar'dan Çarpıcı 29 Ekim Paylaşımı

Ünlü oyuncu Şahan Gökbakar, sosyal medya hesabından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’yla ilgili dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Şahan Gökbakar'dan Çarpıcı 29 Ekim Paylaşımı

Orman yangınlarında gösterdiği mücadele ile herkesin takdirini kazanan Şahan Gökbakar, sosyal medya hesabını aktif olarak kullanan ünlüler arasında yer alıyor.

Gündeme dair yaptığı yorum ve paylaşımlarla isminden sıkça söz ettiren Gökbakar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’yla ilgili dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Cumhuriyet’in önemli bir değer olduğunu vurgulayan ünlü komedyen paylaşımında şu ifadelere yer verdi:


"Eskiden bu toprakların tek bir sahibi varmış. Padişah derlermiş ona. Her şey ona aitmiş ve bu topraklarda yaşayan milyonlarca insan da onun kullarıymış. Halktan birinin ülke yönetimine karışması veya başa geçmesi mümkün değilmiş. Çünkü mutlak monarşi denilen sistem yani padişahlık babadan oğula veya kardeşten kardeşe geçermiş sadece. Derken bir gün bu topraklar istila edilmiş. Her yere el koymuş düşman. Kaçan kaçmış, anlaşan anlaşmış ve bu halk kaderiyle baş başa bırakılmış. Eee bu hikaye burada biter mi? Bitmez...

Sonra bir kahraman vatan evladı çıkmış. Adı MUSTAFA KEMAL. Önce bütün halkı tek vücut etmiş, ardından bu millete önderlik ederek tüm düsmanları bu topraklardan kovmuş.Tekrar vatanı geri alınca düşmandan, kendisi padişah mı olacak? Tabi ki hayır.. Bu topraklar artık, kendi vatanını kanıyla canıyla savunan bu milletindir. Yönetim şekli Cumhuriyet olacak ve bundan sonra egemenlik kayıtsız şartsız milletin olacak demiş.İşte bugün bu kararın 98.yıl dönümü... Bu satırları bir padişahın kulu olarak değil, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür ve cesur bir Cumhuriyet çocuğu olarak yazıyorum. Bana bu imkanı veren büyük ve güzel adam MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ü de minnet, saygı ve sonsuz sevgiyle anıyorum... Yaşasın Cumhuriyet!"

Şahan Gökbakar'dan Çarpıcı 29 Ekim Paylaşımı - Resim: 1