Abone Ol

Şahan Gökbakar akrabalarını atayan Bursa Belediye Başkanı’nı Özgür Özel’e şikayet etti

Oyuncu, yönetmen Şahan Gökbakar, yeğenini belediyenin iştiraki olan bir şirkete yönetim kurulu başkanı olarak atadığını doğrulayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e tepki gösterdi.

Şahan Gökbakar akrabalarını atayan Bursa Belediye Başkanı’nı Özgür Özel’e şikayet etti

Oyuncu, yönetmen Şahan Gökbakar, yeğenini belediyenin iştiraki olan bir şirkete yönetim kurulu başkanı olarak atadığını doğrulayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e tepki gösterdi. Gökbakar, sosyal medya hesabından CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i etiketleyerek, “Bu konuya müdahale etmelisiniz” dedi. Bozbey, gazeteci Gürkan Hacır'a yaptığı açıklamada yeğeninin "Kimseyi zan altında bırakmak istemem" diyerek "görevden azlini" istediğini söyledi, baldızıyla ilgili ise henüz bir açıklama yapmadı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey’in yeğeni Furkan Bozbey’i belediyenin iştiraklerinden Bursa Kent Yapı İmar Bilişim Enerji’ye (BURKENT) yönetim kurulu başkanı olarak atadığı ortaya çıktı. Tepkilerin üzerine Bozbey, “Furkan Bozbey benim kardeşimin oğlu. 4-5 yıldır mimarlık yapıyor. 27-28 yaşında. Genç biri. Bir de gençleri siyasete kazandırmamız lazım. Daha işlemler dahi bitmedi. Bunun tartışılmaya açılmasını, gündem olmasını maksatlı buluyorum. İnsan üzülüyor. Bu gençler hiç mi çalışmayacak?” açıklamasını yaptı.


Komedyen Şahan Gökabakar’dan Bozbey’in açıklamasına tepki geldi. Gökbakar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Belediye babanın çiftliği olmadığı için kendi yeğenine bir zahmet başka yerde iş buluver”
“Bursa Belediye Başkanı Mustafa Bozbey öz yeğeni Furkan Bozbey’i belediye şirketine başkan olarak atamış. Sonra da ‘Bu gençler hiç mi çalışmayacak’ diyerek kendini savunmuş! Evet senin kardeşinin oğlu belediye şirketinde başkan olarak çalışmayacak bey amca! Belediye babanın çiftliği olmadığı için kendi yeğenine bir zahmet başka yerde iş buluver. Nasıl insanlarsınız siz ya? Yeğenin istese bile, senin olmaz yanlış anlaşılır demen lazım! Ayıp ya! Bu konuya müdahale etmelisiniz. @eczozgurozel

“Nasıl güzel mi böyle?”
CHP'li Bursa Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, birkaç gün önce baldızı Sezen Uğurlu'yu daire başkanı olarak atamış! Ardından şimdi yeğeni Furkan Bozbey'i belediye şirketine başkan olarak atıyor. Bu bey amca nasıl bir bey amcadır? Bu nasıl bir kafadır ya? Bey amca @mustafabozbey nasıl güzel mi böyle? Bu iki atamayı da hemen iptal etmenizi, çıkıp herkesten özür dilemenizi ve acilen kendinize gelmenizi tavsiye ediyorum.

“Şimdi baldızın Sezen Uğurlu'yu da bir zahmet daire başkanlığından azlet bakalım”

"Tartışmalara mahal vermemek adına vaz geçtik" demişsin @ismailsaymaz’a. Tartışılmasa iyiydi ama değil mi? Şimdi baldızın Sezen Uğurlu'yu da bir zahmet daire başkanlığından azlet bakalım. Basına yansımamış başka akraban varsa onları da lütfen belediyeden uzaklaştır. Sonra bu rezillik için sana oy veren herkesten özür dile. Bir daha da aklından bile geçirme böyle işleri bey amca.”

Mustafa Bozbey'den açıklama
TV100’de Gürhan Hacır, Bozbey’in kendisine “Bu sadece düşündüğümüz bir şeydi. Hayata geçirmedik böyle bir şey olmuyor olmayacak. Biz güvendiğimiz bir şey yapmaya çalışıyoruz, gerçekten güvendiğimiz insanlara ihtiyacımız var, sırtımızı yaslayabileceğimiz insanlarla çalışmak istedik. Niteliği kariyeri desen hepsi tamam ama Furkan kendi isteğiyle ‘kimseyi zan altında bırakmak istemem amca, çünkü böyle bir şey doğru değil ben de hak etmiyorum bu ifadeleri’ dedi ve bu görevden azlini istedi. Böyle bir şey sadece düşündüğümüzle kaldı” açıklaması yaptığını aktardı