Abone Ol

Sabah ve Habertürk birbirine girdi: Ciner Medya Grubuna şok suçlama

Sabah gazetesi, Habertürk gazetesini yaptığı bir haber nedeniyle eleştirdi. Habertürk'ün 6'lı masanın sözcülüğüne soyunduğu ifade edildi.

Sabah ve Habertürk birbirine girdi: Ciner Medya Grubuna şok suçlama

Sabah gazetesi yaptığı haberle Habertürk'ü hedef aldı. Habertürk'ün 6'lı masanın sözcülüğüne soyunduğu belirtilen haberde "Yerli otomobil TOGG'u daha cazip hale getiren kararlar sonrası harekete geçen Habertürk, Çin'den gelecek elektrikli otomobillere uygulanacak ÖTV artışı üzerinden algı yönetimine soyundu." ifadelerine yer verildi.

Habertürk'ün haberinde Çin'den gelecek elektrikli otomobillere uygulanacak ÖTV artışı ele alındı.

Sabah gazetesi, "TOGG'u fiyat olarak çok daha cazip hale getirecek düzenleme, son dönemde muhalefetin sözcüsü gibi hareket eden Habertürk'ü harekete geçirdi." diyerek şu ifadelere yer verdi:

Habertürk'ün TOGG'u hedef alan bu haberi sosyal medyada da tepki çekti. Habertürk, yerli otomobil konusunda milli hassasiyete davet edildi.

İŞTE HABERTÜRK'ÜN O HABERİ

İşte Sabah'ın o haberi

HABERTÜRK'E TEPKİ YAĞDI

TOGG'u hedef alan Habertürk'e gelen tepkilerden bazıları şöyle:

Habertürk artik Milli olmaktan çıkıp sermayenin kanalı olmaya başladı.

Tarih tekerrür ediyor. Bir zamanlar uçak için yazılanlar gibi.

Olması gereken şu an bu, 5 seneye rekabet için piyasayı yeniden düzenlersin.

Sonra da, "Siz milli değilsiniz, hainsiniz' dediğimizde kızıyorlar. Yahu kendi ülke üretimin için bir vergisel avantaj oluşturmuşsun, ülkenin muhalifleri bunu eleştiriyor. 'Üretmesek mi, dışardan mı alsak?' diye soruyor. Yazar -ki 1 sene önce muhalif ekonomistler ukalaca bunu öneriyorlardı.

Olur kardeşim fabrikayı kapatalim nasilsa Çin'den daha ucuzu geliyo üretmeye gerek yok.

Yıllar sonra Türkiye yerli otomobilini üretmeye çalışıyor buna destek olmak yerine köstek olanlar var. Bunların Devrim arabasını yürütmeyenlerden ne farkı var? Gayrimilliliktir bu.

Gerçekten bazen anlamakta zorluk çekiyorum. Bir insan ülkesinin kötülüğünü nasıl ister? İyi olan bir şeyi nasıl kötüler? Araba yapmışız, satışa çıkacak bu kadar ilerlemişiz fakat bunun altında bir buza arıyorlar. Azcık insan olun ve ülkeniz için iyi olan bir şeye sevinin bir zahmet.

Ciner grubunun militarist kalemşörleri şimdiye kadar kendilerini gizli tuttular.