Abone Ol

Sabah ve ATV'de Çalık dönemi bitti

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, medyadaki varlıklarını Kalyoncu ailesine ait Zirve Holding’e sattıktan sonra, medya şirketlerinin yönetim kurulu Başkanlığı’ndan da ayrıldı. Çalık’ın Başkanlığı bırakma kararı 22 Nisan tarihli yönetim Kurulu Kararı ile...

Sabah ve ATV'de Çalık dönemi bitti

Wall Street Journal Türkiye'den Ayşegül Güven'in haberine göre Ahmet Çalık döneminde Yönetim Kurulu Başkan Vekili olan Serhat Albayrak, Kalyoncu döneminde de yine Yönetim Kurulu Başkan vekili olarak görev yapacak.

Karara göre satıştan sonra Çalık’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı ve birinci derece imza yetkisi artık Ömer Faruk Kalyoncu’ya geçti. Ancak, yönetim kurulu imza yetkilerinde bunun dışında bir değişiklik yok. 7 Mayıs 2014 tarihinde tescil edilen karara göre Turkuvaz TV Hizmetleri’nde Ömer Faruk Kalyoncu’ya Serhat Albayrak Yönetim Kurulu Başkan vekili. Berat Albayrak ve Metin Ergen de yönetim kurulu üyesi olarak görev alacak.

Ahmet Çalık’ın ayrılma kararı Rekabet Kurumu’nun Sabah-Atv’nin Zirve Holding’e satışına onay vermesinin ardından geldi. İznin çıkmasıyla birlikte Sabah-Atv’nin yüzde 75’ine sahip Turkuvaz şirketinin hisseleri Çalık Holding’ten Zirve Holding’e geçti. Ciner Grubu tarafından Dinç Bilgin’den satın alınan Sabah Gazetesi ve ATV’ye TMSF 2007 yılında el koymuş, daha sonra da grup 22 Nisan 2008′de 1.1 milyar dolar karşılığında Çalık Grubu’na satılmıştı.

Kaynak: Ayşegül Güven / The Wall Street Journal Türkiye